Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Hazır Olduğu, Adıyla Beraber Ortaya Çıktı

337
44
35
31
12
Google'ın Android desteğini çekmesinden sonra Huawei'nin yeni işletim sisteminin detayları açığa kavuştu.

Geçtiğimiz gün ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasıyla beraber bütün desteğini geri çeken ve Huawei'nin lisanslarını iptal eden Google'ın ardından, ABD merkezli bazı tedarikçiler de Huawei ile iş birliğinde bulunmayacaklarını açıklamışlardı. Tüm yaşananların ardından Huawei'nin zaten hazırlıklı olduğu ortaya çıktı.

Android işletim sistemi desteğinin çekilmesi ihtimaline karşı hâlihazırda bir işletim sistemi geliştirdiği ortaya çıkan Çinli şirket Huawei, bu işletim sistemini "Project Z" olarak adlandırıyor. Aynı zamanda Güney Çin merkezli bir kaynağa göre Huawei'nin, mobil işletim sistemi Project Z'yi 2012 yılında ABD'nin diğer bir Çinli akıllı telefon üreticisi olan ZTE'yi yasaklaması ve aynı şeyin kendi başına da gelebilme ihtimali üzerine yıllardır geliştirdiğini belirtiyor.

Huawei Genel Müdürü Richard Yu.

Huawei Genel Müdürü ve Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu'nun daha önceden yapmış olduğu bir açıklamada Huawei'nin Android erişimini kaybetmesi durumunda kendi işletim sistemini tanıtabileceğine değinmesi ise bu bilgiyi neredeyse tamamen doğruluyor. Ne var ki aynı kaynağa göre bu işletim sistemi her ne kadar kullanılabilir olsa da son kullanıcı için uygun durumda değil.

Akıllı telefon sektöründe 1. sırada yer alan Samsung'un ardından hemen 2. sırada (3. sırada olan Apple'ın da önünde) gelen Huawei'nin bahsi geçen işletim sisteminin geliştirmesini bir an önce tamamlamak için tüm kaynaklarını kullanacağı tahmin ediliyor. ABD'nin uyguladığı yaptırımlar ise Huawei'yi artık tamamen Project Z'ye odaklanmaya zorunlu bırakacak.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-project-z-989079/
337
44
35
31
12
Emoji İle Tepki Ver
337
44
35
31
12