Huawei Nova 6 5G, İlk Kez Kanlı Canlı Görüntülendi

16
5
1
1
1
Huawei, önümüzdeki günlerde bütçe dostu yeni 5G destekli akıllı telefonu Huawei Nova 6 5G’yi piyasaya sürecek. Satışa çıkmak için gün sayan akıllı telefon, ilk defa kanlı canlı bir şekilde görüldü.

Çin merkezli akıllı telefon devi Huawei, uzun süredir bütçe dostu 5G destekli bir akıllı telefon üzerinde çalışıyordu. Hakkında birçok söylenti çıkan ve ilgiyi üzerine toplamayı başaran Huawei Nova 6 5G, geçtiğimiz günlerde bazı internet mağazalarında ön siparişe açılmıştı. Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen akıllı telefonun bazı görüntüleri ve teknik detayları da çok ayrıntılı bir şekilde olmasa da resmi bir şekilde yayınlanmıştı.

Tanıtılmasına çok kısa bir süre kalan Huawei Nova 6 5G’nin fotoğrafları paylaşılmıştı ancak akıllı telefon daha önce hiç canlı bir şekilde elde görülmemişti. Daha önce de birçok akıllı telefonun çıkışından önce canlı fotoğraflarının yayınlandığı Çin merkezli sosyal medya sitesi Weibo’da Huawei Nova 6 5G’nin elde çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Yayınlanan görüntüler, telefonun tasarımıyla ilgili detayların daha da belirginleşmesini sağladı.

Huawei Nova 6 5G, 5 Aralık'ta resmi olarak tanıtılacak:

Huawei Nova 6 5G

Çinli şirket, Huawei Mall gibi çeşitli internet mağazalarında cihazın ön sipariş rezervasyonlarını açmıştı. Henüz resmi bir fiyat belirtilmemiş olan Huawei Nova 6 5G, 8 GB RAM + 128 GB depolama alanı ve 8 GB RAM + 256 GB depolama alanı seçenekleri ile listelenmişti. Siyah, mavi, pembe ve kırmızı olarak 4 farklı renk seçeneğine sahip olan akıllı telefonun mavi renkli olan versiyonu görüntülere yansıdı.

Fotoğraflarda görüldüğü üzere Huawei Nova 6 5G’nin ön tarafında 2 adet kamera deliği bulunuyor ve bu kamera sensörlerinden biri olan ana sensörün 32 megapiksel çözünürlüğünde olması bekleniyor. Selfie kamerasının yanındaki sensörün ise 105 derecelik ultra geniş açılı sensör olduğu düşünülüyor. Telefonun arka tarafında ise 3 adet kamera, bir adet lazer sensörü ve bir adet de LED flaş olduğu görülüyor. Bu kurulumdaki ana sensörün de 60 megapiksel olması bekleniyor.

Cihazın yan tarafında ise ses tuşları ve güç tuşu alt alta bulunuyor. Burada dikkat çeken ise güç tuşunun biraz içeriye doğru olması. Bu tuşun içeriye göçük olmasının sebebi, aynı zamanda bir parmak izi okuyucu görevi görmesi. Huawei, bu modelde parmak izi sensörünü telefonun yanındaki güç tuşuna taşıyor. Telefon, resmi olarak 5 Aralık 2019 tarihinde tanıtılarak piyasaya sürülecek.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-nova-6-5g-live-images/
16
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
5
1
1
1