Huawei P30 Pro'yu Hala Android'in En İyisi Yapan 3 Özelliği

52
31
14
5
4
Huawei'nin piyasadaki en güncel amiral gemisi olan P30 Pro, sahip olduğu özellikler ile paranın satın alabileceği en iyi akıllı telefonlardan biri konumunda bulunuyor. Hatta bazı özellikleriyle P30 Pro'nun en iyi Android akıllı telefon olduğunu söylemek de mümkün.

Çinli teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz nisan ayında P30 serisini piyasaya sürerek yeni amiral gemilerini gün yüzüne çıkardı. P30 serisi aslında, şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve o dönemin amiral gemisi olan P20'nin yenilenmiş bir versiyonuydu ancak Huawei'nin P30 Pro'su, beklenenden de büyük ilgi gördü.

Nisan ayından bugüne dek pek çok Android amiral gemisi telefon modeli piyasaya sürüldü ancak hala Huawei P30 Pro, son dönemlerin en iyi amiral gemisi olarak lanse ediliyor. Peki bu durumun nedeni ne olabilir? Huawei P30 Pro nasıl oluyor da hala amiral gemileri arasındaki zirvedeki yerini koruyabiliyor? Dilerseniz şimdi, Huawei P30 Pro'yu hala şampiyon yapan en büyük üç nedene bakalım.

Huawei P30 Pro

Tasarım

Huawei P30 Pro'nun şık tasarımının göz doldurduğunu söyleyebiliriz. Telefonun sahip olduğu kavisli ekran yapısı, kullanıcıların eline çok rahat bir şekilde oturuyor ve bu sayede kullanıcılar, Huawei P30 Pro'yu yüksekliğine rağmen rahat bir şekilde kullanabiliyorlar. Hatırlanabileceği üzere gradyan renk şemasını piyasaya süren şirket Huawei'ydi. Şirketin değişken renklere sahip olan kasa tasarımı, kısa bir süre içerisinde trend haline geldi ve hala pek çok teknoloji devi, Huawei'nin bu tasarımını beğenerek kullanıyor.

Huawei P30 Pro'yu hala şampiyon yapan etkenlerden bir tanesi de tasarımsal renk seçenekleri. Tüketiciler, Huawei P30 Pro'nun farklı renklerini diledikleri gibi satın alabiliyorlar ve bu da Huawei P30 Pro'yu benzerlerinden ayırıyor. Üstelik mevcut renk skalasıyla da yetinmeyen Çinli teknoloji devi, IFA 2019 etkinlikleri kapsamında iki yeni renkli Huawei P30 Pro modelini duyurdu.

Kamera özellikleri

Günümüz akıllı telefon kullanıcılarının belirleyici kriterlerinden bir tanesi de kamera kalitesi. Neticede Instagram'da gönderi paylaşmak pek çok akıllı telefon kullanıcısının yaptığı bir şey. Hal böyle olunca da kullanıcılar, yeni bir akıllı telefon almayı planladıkları takdirde kamera özelliklerini de göz önünde bulunduruyorlar. Ancak tek başına kamera yetmiyor. Kullanıcılar, kamera sayısından ziyade kameranın nasıl çalıştığına fazlasıyla önem veriyorlar. Kaliteli bir kamera kurulumu, yazılımsal anlamda oturmadığı takdirde çok da beğenilmiyor ve sonuçta ortaya, Nokia 9 PureView gibi örnekler çıkıyor.

Huawei P30 Pro

Kullanıcılar, P30 Pro ile 50x yakınlaştırmalı fotoğraflar çekebiliyorlar. Bu da çok uzaktaki bir nesnenin dahi fotoğrafını yüksek netlikte çekebilmek anlamına geliyor. Ayrıca Kirin 980 işlemcisinden güç alan Huawei P30 Pro, sahip olduğu yüksek çözünürlüklü kameralarını mükemmel bir uyum içerisinde çalıştırıyor. SuperSpectrum sensörlü 40 megapiksel çözünürlüğündeki ana arka kameranın yüksek performansı düşünüldüğünde, P30 Pro'nun kendisinden beklenen fotoğraf kalitesini sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kullanıcıya sunulan deneyim

Yüksek donanım özellikleri ve şık bir tasarım, bir akıllı telefonu efsane yapmak için tek başına yetmiyor. Kendilerini özel hissetmek isteyen tüketiciler, yeni bir amiral gemisinden tasarım ve donanım özelliklerinin yanı sıra etkili yazılım özellikleri de istiyorlar. Huawei P30 Pro, tüketicinin istediği neredeyse her şeyi sunabiliyor.

Huawei P30 Pro'nun sahipleri için sunduğu kullanıcı deneyimini iyileştirmek için hazırlanan özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Ancak ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun aşırı hızlı ve güvenli olmasını bu duruma örnek olarak gösterebiliriz. Ancak belki de Huawei P30 Pro'nun kullanıcı deneyimini en iyi seviyeye getiren şeyin EMUI arayüzü olduğunu söyleyebiliriz. Huawei'nin Android tabanlı özelleştirilmiş arayüzü olan EMUI'ın kullanıcılara sunduğu farklar, P30 Pro'yu daima özel kılıyor.

Samsung, Galaxy Note 10 ailesi ile birlikte Android ekosistemine yumruğunu vurmuş durumda. Yine de pek çok kişiye göre Huawei P30 Pro, Android ekosisteminin en iyi akıllı telefonu olmaya devam ediyor. Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce P30 Pro, en iyi Android telefon olmaya devam ediyor mu? Yoksa Samsung, Galaxy Note10+ ile P30 Pro'yu tahtından etmeyi başardı mı? Yorumlarını bizlerle ve diğer takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/top-3-reasons-why-the-huawei-p30-pro-still-remains-the-flagship-champion
52
31
14
5
4
Emoji İle Tepki Ver
52
31
14
5
4