Huawei P9, Android 8.0 Oreo Güncellemesini Alamayabilir

34
8
4
2
0
Huawei P9 geçen senenin en dikkat çeken akıllı telefonlarından biri olmuş ve başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. Ancak Huawei'den telefonun sevenlerine kötü bir haber geldi.

Huawei, Huawei P9 ve P9 Plus da dahil olmak üzere iki ay önce eski cihazlarının bazılarında Android 8.0 Oreo'nun beta testini başlatmıştı. Beta testleri devam etmesine rağmen Huawei İngiltere destek ekibinden bir çalışan, P9'un merakla beklenen Android Oreo'yu almayacağını iddia ediyor.

İngiltere'de bir kullanıcı, Huawei'in İngiltere destek ekibine, P9'un Android 8.0'ı ne zaman alacağını soran bir e-posta gönderdi. Destek ekibi ise bazı donanım yetersizliklerinin, şirketin OTA üzerinden güncellemesini müşterisi ile paylaşmasını engelleyen arızalara, donmalara ve batarya tüketimine yol açtığını aktardı.

Huawei'in yazılım geliştirme sürecinin bu kadar geç sona erdiğini görmek gerçekten tuhaf ancak çalışmalardaki son durumdan, destek personelinin haberdar olmaması gibi bir ihtimal de göz önünde bulundurulmalı. P9 Plus ve P9 Lite için herhangi bir iddia olmasa da ortada bir donanım yetersizliği söz konusu ise bu iki modelin de akıbetinin aynı olacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_p9_might_not_get_the_android_80_oreo_update-news-31746.php
34
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
34
8
4
2
0