Huawei, Tam Ekran Telefonunu Tanıtacağı Tarihi Açıkladı

43
7
5
5
4
Akıllı telefon piyasasında hızla yükselen ancak siyasi olaylar sonrası yazılım tarafından yara alan Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, kullanıcıları donanım tarafıyla etkileme yolunu izleyecekmiş gibi gözüküyor.

Huawei, geçtiğimiz günlerde Mate 30 serisini çıkardı, bu seride iPhone 11 ve Galaxy Note 10 gibi amiral gemisi akıllı telefonlarla direkt olarak rekabete girecek olan Mate 30 Pro da bulunuyor. Donanım yanından güçlü olan Mate 30 Pro’nun batı pazarında işini zorlaştıracak büyük bir problemi bulunuyor: yazılım. Mate 30 Pro, Android 10 temelli olsa da batı pazarındaki kullanıcıların Android telefondan beklentileri olan Google uygulamalarına sahip değil.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda Huawei’nin yazılım tarafında kullanıcıları etkilemesi biraz zaman alacak. Ancak şirket, donanımıyla müşterileri etkilemek için çeşitli riskler almaktan da kaçınmıyor. Çinli akıllı telefon üreticisi daha önce hiç görülmemiş bir tam ekrana sahip akıllı telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

Duyuru tarihi 17 Ekim

Huawei tam ekran telefon

Şirket, bu senenin başlarında ilk katlanabilir akıllı telefonunu çıkarmıştı ve rakibi Galaxy Fold’a göre de daha iyi görünüyordu. Çeşitli sorunlarla karşılaşan telefonun çıkış tarihi ertelenmişti ve önümüzdeki ay satışa sunulması bekleniyor. Bununla yetinmeyen Huawei, şu ana kadar sadece teoride var olan tam ekran telefonunu çıkarmak üzere.

Şu anki akıllı telefonların birçoğunda selfie kamerası için çentik, akıllı telefon üreticilerinin kameraları ve diğer sensörleri ekranın altına nasıl gizleyeceğini bulamadığı için yeni telefonlardaki yerini koruyor. Ekrana gömülü bir kamera telefon üreticilerinin bu sorununu çözmesine yardım edebilir ki görünüşe göre Huawei’nin duyurusu da bunun üzerine olacak.

Bu senenin başlarında Huawei’nin rakiplerinden Oppo, bu konseptte bir demo yayınlamış ancak çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgilendirme yapmamıştı. Huawei, bu sene hâlihazırda Mate X, P30 Pro ve Mate 30 Pro olmak üzere üç adet amiral gemisi akıllı telefon çıkardı. Yeni cihazın bu sene içerisinde çıkıp çıkmayacağı da henüz belli değil. Cihazın, Kirin işlemciye sahip olması ve Mate 30 ile benzer bir Android deneyimi sunması muhtemel.

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/10/huawei-is-about-to-unveil-an-all-screen-phone-design-like-nothing-weve-ever-seen-before/
43
7
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
43
7
5
5
4