Huawei'nin 8 Telefonu 'Always on Display' Özelliğine Sahip Olacak

27
13
5
4
2
Huawei, bugün düzenlediği bir etkinlikte 8 akıllı telefon modeli için önemli bir açıklama yaptı. Şirketin yaptığı açıklamalar kapsamında Huawei'nin 8 modeli, 2020 yılında "Always on Display" özelliğine sahip olacak.

Çinli teknoloji devi Huawei, bugün sabah saatlerinde Çin'deki en büyük mağazasında bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında hem gündeme ilişkin açıklamalar yapıldı hem de Huawei markalı 8 telefonu yakından ilgilendiren bir müjde verildi. Huawei'nin Tüketici Yazılımları Birimi Başkanı Wang Chenglu tarafından yapılan açıklamalarda, Huawei'nin 8 eski telefon modeline "Always on Display" (AOD) özelliğinin geleceği ifade edildi.

Always on Display özelliği, pek çok akıllı telefonda bulunan ve kullanıcılar için fazlasıyla kolaylaştırıcı olan bir özellik. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde telefonlarının ekranlarını doğrudan açmak zorunda kalmadan telefonlarıyla ilgili önemli detayları görebiliyorlar. Üstelik Always on Display özelliği, kullanıcıların önemli derecede batarya tasarrufu yapmalarına da imkan sağlıyor.

Huawei

Huawei tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalar, Always on Display özelliğinin sadece Kirin 990 işlemci içeren ve OLED panelin bulunduğu telefonlarda yer alacağı yönündeydi. Ancak yapılan yeni açıklamalar, Huawei'nin Always on Display özelliğinin kapsamını genişlettiğini gösteriyor. Üstelik görünen o ki Huawei, bu özelliğin kapsamını genişletmek için çok da oyalanmayacak. Çünkü açıklamalarda bu özelliğin 2020 yılında hizmete sunulacağı belirtlidi.

Huawei'nin Always on Display özelliğini sunacağı 8 telefon modeli ise şu şekilde olacak; P30, P30 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 Porsche Design, Mate 20 X (4G), Mate 20 X (5G), Nova 5 Pro ve Honor Magic 2. Huawei'nin kullanıma sunacağı Always on Display özelliğinin kapsamının, sadece bu 8 modelle mi sınırlı kalacağı yoksa ilerleyen dönemlerde daha fazla sayıda modele mi geleceği şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/08/8-old-huawei-phones-will-be-compatible-with-colorful-aod-functions/
27
13
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
27
13
5
4
2