Huawei ve Tencent, Yayın Hizmetlerinde İş Birliği İçin Anlaştı

46
7
3
3
1
Huawei ve Tencent, yeni bir yayın servisi için iş birliği yapacak ve iki şirket, video teknolojilerini birbirleriyle paylaşacak.

Son zamanlarda ABD başta olmak üzere bazı ülkelerle başı belaya giren ve pek çok tedarikçisiyle ilişkileri kopan Huawei, en sonunda güzel bir habere konu olmayı başardı.

Çinli teknoloji devleri Huawei ve Tencent, yayın servislerinde derin işbirliğine yönelik anlaşmayı imzaladı. Anlaşma, 7. Çin İnternet Ses ve Video Kongresi’nde imzalandı.

Anlaşmaya göre, iki firma bir arada çalışacak ve ortak gerçekleştirecekleri operasyonlarda kendi platformlarının video teknolojilerini paylaşacaklar. Huawei cihaz kullanıcıları, Tencent Video uygulaması sayesinde yüksek kalitede yayınlar izleyebilecek. Huawei Video da sahip olduğu yapay zeka geliştirmelerini Tencent Video’nun kullanımına sunacak. Böylece daha kaliteli ses ve video yayını elde edilirken akustik efektler ve görsel efektler daha gelişmiş hale gelecek.

Penguin Pictures’ın CEO’su ve Tencent Holding Başkan Yardımcısı Sun Zhonghuai, bu anlaşma sayesinde Tencent’in sahip olduğu videoların Huawei kullanıcılarına ulaşacağını söylüyor.

Huawei Video ayrıca içerik üreticileri için geri bildirim de sağlayacak. Bu bildirimler kullanıcı talep verileri, tüketici tercihleri ve izleme alışkanlıklarına göre oluşturulacak. Böylece firmalar, kullanıcılara yönelik reklamlar oluşturabilecek ve reklam geliri elde edebilecek.

Huawei, son dönemde yaşadığı sorunlara rağmen 170 ülkede akıllı telefon, teknolojik cihaz ve iletişim altyapısı veriyor. Her iki firma da bu anlaşmadan büyük yarar sağlayacak gibi duruyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/entertainment/news/huawei-tencent-sign-deal-on-streaming-services-2044360
46
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
46
7
3
3
1