Huawei, Yeni İşletim Sistemini Gelecek Ay Tanıtacak

106
60
14
12
5
Huawei Orta Doğu Genel Müdürü, Huawei'nin kendi işletim sistemini bu yılın başlarında hazır hale getirdiğini ve gelecek ay tanıtacağını söyledi.

Google’ın Huawei için Android lisansını askıya almasının ardından Huawei’nin kendi işletim sistemi ile piyasadaki varlığını sürdüreceği konuşulan bir konuydu. Huawei Enterprise Business Group Orta Doğu Genel Müdürü Alaa Elshimy, yaptığı açıklamalar ile Huawei işletim sisteminin sandığımızdan çok daha erken ortaya çıkacağını duyurdu.

Huawei’nin böyle bir yasaklamayı ön gördüğünü ve bu nedenle kendi işletim sistemini Ocak 2018’de kullanıma hazır hale getirdiğini belirten Elshimy, Google ile güçlü bir iş birlikleri olduğu için kendi işletim sistemlerini piyasaya sürmek istemediklerini, kendi işletim sistemlerini ortaya çıkararak ortakları ile ilişkilerinin bozulmamasını arzu ettiklerini belirtti.

Elshimy, gelinen noktada B planlarını ortaya koymak zorunda kaldıklarını belirtirken, Çinli şirketin gelecek ay kendi işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştireceğini söyledi. Huawei işletim sistemi yalnızca akıllı telefonlarda değil aynı zamanda TV’lerde, giyilebilir cihazlarda, otomobillerde ve çok daha fazlasında kullanılabilecek.

Kendi işletim sistemlerine ve işlemcilerine güvendikleri için ABD’nin yaptırımlarının kendilerini korkutmadığını belirten Elshimy, piyasadaki tüm bilgisayar ve sunucuların Intel işlemcilere, depolama oynatıcılarının ise Qualcomm yongalarına ihtiyaç duyduğunu dile getirirken, kendilerinin ihtiyaçları olan işlemcileri ürettiklerini belirtti.

Kaynak : https://www.technobuffalo.com/huaweis-android-replacement-will-launch-globally-next-month
106
60
14
12
5
Emoji İle Tepki Ver
106
60
14
12
5