Hürkuş'un Deneyimi Gökbey'in Geliştirme Sürecini Hızlandıracak

34
5
1
0
0
8 yıl süren Hürkuş sertifikasyon sürecinde edinilen deneyim, Gökbey'de bu süreci oldukça hızlandıracak.

İlk Türk sivil imalatı olan ve uluslararası alanda 8 yılda sertifikalandırılan eğitim uçağı Hürkuş’un kazandırdığı deneyim, Geneş Maksat Helikopteri Gökbey’e gereken süreyi yaklaşık yarı yarıya azaltacak.

Bir sivil hava aracının uluslararası hava sahasında uçabilmesi için Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) sertifikasına ihtiyaç duyuyor. Hürkuş’un Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından sertifika alan ilk Türk uçağı olması ve bu alanda edinilen deneyimler, Genel Maksat Helikopteri Gökbey için de yürütülecek olan sertifikasyon sürecinde işleri oldukça kolaylaştıracak.

Hürkuş sürecinde elde edilen deneyim ve kazanımlar ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren kişi ve kurumlar için oldukça bilgilendirici oldu. 8 yıl süren Hürkuş sertifikasyon süreci, bundan sonraki projelerde 3 ile 3,5 yıl arasında tamamlanmasında oldukça yardımcı olacak.

Test aşamasına başlanacak olan Gökbey, edinilen tecrübe sayesinde kısalan sertifikasyon sürecinin ardından hem ülkemizde hem de yurt dışındaki görevlerde güvenle uçuşlarını gerçekleştirebilecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/hurkustan-kazanilan-deneyim-gokbeyi-daha-hizli-gokyuzune-tasiyacak-41238694
34
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
5
1
0
0