Hyundai, Araçlarında Tamamen Dijitalleştirilmiş Bir Kokpit Kullanacak

12
7
4
3
0
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte otomobil üreticileri de bu gelişmeyi takip etmek zorunda kalıyorlar. Hyundai de bu akımı takip eden üreticilerden oldu.

Kore merkezli popüler otomobil üreticisi Hyundai, 4 yıl süren geliştirme sürecinin ardından yeni teknolojisini sunmaya hazır. Yenilenmiş direksiyon ve kokpiti tüketicilerin beğenisine sunacak olan Hyundai, sürüş keyfiyle birlikte güvenliği de bir üst seviyeye çıkarmayı planlıyor.

Yeni nesil teknolojiler kullanarak ortaya çıkarılan sanal kokpit, tamamen sadelik odaklı ve dijital. Sunacağı yeni nesil kokpitte neredeyse hiç fiziksel tuş bulundurmayan Hyundai, MLD ekranlarla bu sistemi daha kaliteli hale getirmeyi umuyor. MLD yani çok katmanlı yeni ekranlarını ilk kez i30 adlı modelde deneyen Hyundai'nin bu ekranları diğer sınıftaki otomobillerinde de kullanacağı biliniyor.

Tamamen dijitalleştirilen bu kokpitte bazı ölçü değişiklikleri de mevcut. İki ayrı dokunmatik ekranla desteklenen yeni nesil direksiyonun çapı eski tasarımlara kıyasla daha da artırılmış. Hyundai'nin yeni direksiyon tasarımındaki asıl amacı sürücünün ihtiyacı olan tüm kontrollerin en hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor olması.

Koreli üreticinin sanal kokpiti ne zaman seri üretimde kullanacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/hyundaiden-sanal-kokpit-geliyor-4318145/
12
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
3
0