Hyundai Elektrikli Otobüslerin Seri Üretimine Başlamaya Hazır

1
0
0
0
0
Hyundai Elektrikli Otobüslerin Seri Üretimine Başlamaya Hazır
Otomotiv devi Hyundai yaptığı açıklamada elektrikli otomobillerin seri üretimi için hazır olduğunu söyledi.

Dünya devi teknoloji şirketleri daha çevre dostu ve yakıt açısından tasarruflu araçların trafiğe çıkması için elektrikli araçlar konusunda ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu alanda çalışma yürüten önemli şirketlerden Hyundai, elektrikli otobüslerin üretimi için hazır olduğunu açıkladı.

Aslında birçok üretici elektrikli otomobilleriyle ses getirecek adımlar atıyor ancak otobüs gibi büyük motor hacmine ihtiyaç duyan ve normal otomobillere kıyasla daha fazla enerjiye ihtiyaç duyan araçların elektrikle çalışması daha zor. Ancak zor da olsa elektrikli araçları artık bir gereklilik olarak gören Hyundai son olarak elektrikli otomobilleri seri üretime geçirebileceği mesajını verdi.

Bataryası Güney Koreli LG tarafından üretilen Hyundai'nin elektrikli otobüslerinin seri üretimi önümüzdeki yıl itibariyle başlayacak. Ayrıca Atina ve Madrid gibi şehirlerde dizel araçların 2025'te yasaklanacağı ve benzinli araç kullanımının azaltılacağını düşünürsek bu tarz şehirlerde elektrikli otomobillerin kısa sürede yaygınlaşması için Hyundai ile belediyeler ortak çalışma yürütebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0