Hidrojenle Çalışan Hyundai Nexo, Tek Depo ile Dünya Mesafe Rekoru Kırdı

80
11
6
5
2
Hyundai, yeni bir hidrojen yakıt hücreli araç üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Hyundai’nin test ettiği hidrojen yakıt hücreli aracı Hyundai Nexo ile dünya rekoru kırıldı. Hyundai Nexo, artık dünyanın tek depo yakıtla en uzun mesafeyi kateden hidrojen yakıt hücreli aracı.

Dünyanın önemli otomotiv üreticileri, elektrikli araçlara odaklanmaya devam ediyor. Bu nedenle yollardaki elektrikli araçların sayısı her geçen artıyor. Hidrojen yakıt hücreli araçlar da, elektrikli araç piyasasının farklı versiyonları olarak piyasada yer tutmaya çalışıyor. Hidrojen yakıt hücreli araçlardan olan Hyundai Nexo, öne çıkan hidrojen yakıt hücreli araçlardan biri olacak gibi görünüyor. 

Hidrojen yakıt hücreli Hyundai Nexo, bir dünya rekoru ile ismini duyurdu. Hyundai Nexo, bir depo yakıtla en uzun menzil sunan hidrojen yakıt hücreli araç oldu. Hyundai Nexo, tek bir depo hidrojenle 778 km mesafe katetti. 

Hyundai Nexo

778 km’lik dünya rekoru Fransa’da kırıldı. Hyundai Nexo ile 25 Kasım Pazartesi günü Sarreguemines'deki FaHyence hidrojen istasyonundan yola çıkıldı. Ertesi gün Le Bourget'deki Fransa Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'ne ulaşıldı. Hyundai Nexo’nun tek depo yakıtla aldığı bu mesafe, rakiplerinin karşısına aşılması gereken önemli bir rekor olarak çıkıyor. 

Hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisi, istenilen ölçüde hala yaygınlaşmadı. Araçların yaygın bir şekilde kullanılmasının önündeki en büyük engel, yakıt ikmal istasyonları altyapısı. Nexo’nun üreticisi Hyundai, hidrojen yakıt hücreli araçların yakıt ikmal altyapısı hakkında çözümler sunmaya çalışıyor.

Hyundai Nexo

İklim değişikliğinin artık dünya için en önemli konulardan biri olduğu şu günlerde sıfır emisyonlu araçlar, iklimin korunması için de önemli. Ancak yakıt istasyonları altyapısının yeterli olmaması ya da hiç olmaması, bu araçların kullanılmasını engelliyor. 

Kaynak : https://carbuzz.com/news/hyundai-nexo-claims-world-distance-record
80
11
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
80
11
6
5
2