Hyundai'nin Egzozla Şişirdiği Balonun İçine İnsan Koyduğu İlginç Tanıtım Videosu

82
23
5
4
2
Hyundai'nin Egzozla Şişirdiği Balonun İçine İnsan Koyduğu İlginç Tanıtım Videosu
Son dönemde ülkelerin de dâhil olduğu çevreci girişimlere endüstrilerden de destek geliyor. Çevreci ürünler tasarlayarak geleceğin dünyasını inşa etmek isteyen endüstrilerden biri de otomotiv endüstrisi. Otomotiv sektörünün devlerinden Hyundai, bilindiği gibi daha önce hidrojenle çalışan sıfır emisyonlu Nexo aracını tanıtmıştı. Şimdiyse şirket, aracın "sıfır emisyon" iddiasını ilginç bir düzenekle test etti.

1900'lerin başındaki Ford Model T'den günümüzdeki otomobillere kadar geçen süreçte, sayısız teknoloji denendi ve bugünkü teknolojiye ulaşılabildi. Bu süreçte otomobil üreticilerinin yaptığı inovatif tasarımlar, sektördeki gelişimde en büyük rolü oynadı. Günümüzde artık elektrikli otomobil trendi yaygın olsa da çevreci bazı diğer çözümler de çıkmıyor değil. Emisyonu sıfırlayıp daha yaşanılır bir dünya inşa etmek isteyen Hyundai, iddialı bir otomobille karşımıza çıkarak bu alanda daha birçok yeniliğin olabileceğinin sinyallerini veriyor.

Hyundai'nin "sıfır emisyonlu" olarak nitelendirdiği Nexo, aslında gerçekten sıfır emisyon ifadesinin karşılığını vermiyor çünkü araç, doğaya hidrojenli çalışma mekanizmasıyla %99,9 oranında filtrelenmiş oksijen ve su salınımı yapıyor. Aslında aracın doğaya bıraktığı bu maddeler, Nexo'nun ne kadar çevreci olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor ancak Hyundai, aracın çevreciliğine inanmayanlar için ilginç bir tanıtım filmi yayınladı.

Bir koşucu, Hyundai Nexo'nun egzozuna bağlı bir balonun içinde koşmaya devam ediyor:

Olimpiyat sporcusu Mireia Belmonte, bu tanıtım filmi için Hyundai ile birlikte çalıştı. Tanıtım filminde kullanılan düzenek, Hyundai mühendisleri tarafından tasarlandı ve ortam koşulları, bir gözlemci tarafından anbean takip edildi. Sonuç olarak karşımıza Nexo'nun egzozunun bağlı olduğu balonda performans ortaya koyan bir koşucu çıktı. Birçok otoriteye göre Hyundai, bu tanıtım filmiyle vermek istediği mesajı oldukça net bir dille verdi.

Tanıtım videosunda Hyundai Nexo'nun nasıl çalıştığı hakkında da bazı gerçek zamanlı animasyonlara yer verildi. Videodaki anlatıma göre araçtaki yakıt hücreleri, hidrojen tankıyla besleniyor. Burada parçacıklar, elektronlara ve protonlara ayrıldıktan sonra elektronlar, araca güç vermek için akım üretiyor. Protonlar ise özel bir zardan geçtikten sonra havadan emilen oksijenle birleşiyor ve su açığa çıkıyor. Fazla su da egzozdan dışarı verilerek çevreci bir döngü oluşturuluyor. 

Otomobil üreticilerinin çevreci tasarımlarla gündeme gelmesi, dünyanın geleceği için oldukça önemli. Hyundai'nin bu alandaki en önemli hamlesi Nexo'nun piyasada nasıl yanıt bulacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/10/10/hyundai-nexo-emissions-breathing-runner/
82
23
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
82
23
5
4
2