Hyundai'nin Uçan Araba Bölümüne NASA Mühendisi Liderlik Yapacak

18
2
2
2
2
Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai, uçan arabalar üzerinde çalıştığını açıkladı. NASA’nın Havacılık Araştırma Misyonu bölümünün başındaki Dr. Jaiwon Shin’i, yeni kurduğu Urban Air Mobility (UAM) birimine liderlik etmesi için işe alan Güney Koreli şirket, geleceğe yönelik iddialı bir adım attı.

Her ne kadar uçan arabalar, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’a göre insanlık için büyük bir tehdit olsa da, pek çok otomobil firması bu hayalin peşinde koşuyor. Bu firmalardan biri de, Hyundai.

Bu zamana kadar bir bilim kurgu fantazisi olmaktan öteye geçemeyen uçan arabaları, günlük hayatın bir parçası yapmak isteyen Güney Koreli marka, Urban Air Mobility (UAM) adında yeni bir bölüm kurdu. 

hyundai

Kendi uçan otomobillerini geliştirmenin hesaplarını yapan Hyundai, bu amaçla NASA’nın Havacılık Araştırma Misyonu bölümünün başındaki Dr. Jaiwon Shin’i yeni kurduğu birime liderlik etmesi için işe aldı. Shin ve ekibi, şirketin üreteceği uçan araçların arkasındaki temel teknolojileri geliştirmekten sorumlu olacak.

Hyundai, UAM sektörünün önümüzdeki 20 yıl içinde 1,5 trilyon dolar hacme yükseleceğini tahmin ediyor. Öte yandan hava araçlarıyla ilgili planlarını açıklayan tek şirket Hyundai değil. Mobil odaklı araç paylaşım hizmeti Uber, Volocopter adında 18 motorlu bir otonom hava taksisi üzerinde çalışıyor. Ayrıca Boeing ve Kitty Hawk şirketleri de benzer projeler için güçlerini birleştirmiş durumda.

Her şeye rağmen Shin’nin NASA’da insansız uçak sistemleri konusunda edindiği üstün tecrübe, giderek ısınan bu rekabette Hyundai’ye önemli bir üstünlük sağlayabilir. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/30/hyundai-flying-cars-uam/
18
2
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
2
2
2
2