iPhone'un Geçmişten Günümüze Tarihi

2
0
0
0
0
iPhone'un Geçmişten Günümüze Tarihi
Kısa bir süre sonra başlayacak Apple iPhone 7 lansmanından hemen önce kısaca iPhone’un iyisiyle kötüsüyle bugüne kadar başından geçenlere bakıyoruz.

Bilgisayar dünyasına yeni bir soluk kazandıran, Apple’ın görünen yüzü Steve Jobs; ve elinde Intel işlemcili Purple 1 olarak kodlandırılan, daha adı belli olmamış bir telefon. İnsanlar o telefonun dünyayı değiştirebileceğine inanırken teknoloji şirketleri bir çılgınlık olarak görüyor.

Ve 2007 yılı. Teknoloji şirketlerinin “tutmaz” dediği 2007 yılında iPhone 3G adıyla çıkan ilk iPhone, ABD’nin popüler GSM operatörü AT&T’nin satış noktalarında kuyruklar yarattı; TIME dergisi tarafından yılın icadı seçildi. Ve telefon dünyasına yeni bir değer kattı: dokunmatik ekranlar.

Yıllar ilerledikçe her yeni yıl bir iPhone girdi hayatımıza, Steve Jobs’un her sene yaptığı yenilikler attığı öncü adımlar derken Apple sadece birkaç yılda telefon pazarının %25’inin hakimi oldu.

Daha sonra ilerleyen dönemlerde gelene dokunmatik diğer telefonlar, Android’in doğuşu derken 2012 yılında bir baktık ki o dönemin lider tüm telefon üreticilerinin birlik olduğu Android’e kafa tutan tek bir işletim sistemi var: iOS!

2012 yılına kadar tozpembe ilerleyen Apple dünyası ve oluşturduğu uzun kuyruklar derken iPhone’un “mucidi” Steve Jobs, hayatını kaybetti.

Bir süre farklı isimler tarafından yönetilen ve sabit bir ismin yönetimine giremeyen Apple, rakiplerine karşı yavaş yavaş güç kaybetmeye başladı. Apple’ın başına kim geldiyse Steve Jobs’un değerlerini yaşatamadı ve 2013 yılına geldiğimizde çoktan Apple’ın önderliği kaybolmuş; belki de bazı noktalarda diğer üreticileri taklit etme noktasına gelmişti.

iPhone 6’nın çıkışıyla başlayan bu süreçte artık direk olarak lider olamayan Apple, kullanıcılarının hayatına dokunacak yenilikler değil; basit ve pazarlama amacı güden yenilikler sunmaya başladı. Ancak Apple'ın tekrardan harika devrimsel özelliklerle yeni bir telefon ortaya koyup koyamayacağını, TSİ 20:00'da başlayacak iPhone 7 lansmanıyla birlikte göreceğiz.

Günümüzde Apple, akıllı telefon sektöründe en fazla kar marjı elde eden şirketler arasında alırken ebedi rakibi Samsung’a liderlik koltuğunu kaptırmış durumda. iPhone 6S’ten sonra Türkiye saatine göre bu akşam iPhone 7’yi tanıtmaya hazırlanan Apple, bu yazı yayınlandıktan birkaç dakika sonra resmi olarak tanıtılacak.

Ayrıca iPhone 7'ye ilk sahip olanlardan biri olmak için cihazı ön sipariş ile bu bağlantıya giderek Webtekno güvencesiyle Teknostore'dan alabilirsiniz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0