IBM, Groupon'a Açtığı Patent Davasında 83 Milyon Dolar Kazandı

7
3
2
1
0
IBM, Groupon'a açtığı patent davasını kazandı. Şirketi 4 farklı patentini kullanmakla suçlayan IBM, 167 milyon dolar tazminat talebinde bulunmuştu.

Patentler, çoğu zaman özellikle teknoloji devi firmalar arasında büyük sorunlara sebep oluyor. IBM'de en çok patente sahip şirketlerden biri olarak sık sık patent davalarıyla gündeme geliyor ve son olarak da Groupon'a, 4 farklı patent ihlali gerekçesiyle dava açılmıştı. Groupon patent ihlali yapmadıklarını, kullandıkları hizmetin 80'li yıllardan beri internette var olduğunu belirtse de mahkeme IBM'yi haklı buldu.

IBM sözcüsü dava sonucunun açıklanmasının ardından, şirketlerinin her sene araştırma ve geliştirme çalışmalarına 6 milyar dolar yatırım yaptığını ve bu hizmetlerin korunması için de patentlerine güvendiklerini belirterek, mahkeme kararından çok memnun olduklarını söyledi. Groupon sözcüsü ise herhangi bir patent ihliali yapmadıklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Groupon'un avukatı ise IBM'nin piyasadaki tüm patentleri satın almaya çalıştığını ve elinde tuttuğu binlerce patent ile de şirketlerden para kazanmaya çalıştığını belirtmişti. IBM'nin ABD'de son 25 senedir tüm şirketlerden daha fazla patent aldığını ve şu an elinde 9043 patent bulunduğunu düşünürsek, şirketin bunu gerçekten bir 'gelir' yöntemi olarak kullanıyor olması doğru olabilir.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/07/27/ibm-wins-83-million-from-groupon-in-internet-patent-fight/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0