Ice Bucket Challenge Kampanyası 2 Yıl Sonra ALS Hastalarına Umut Oldu

0
0
0
0
0
Ice Bucket Challenge akımıyla toplanan bağışlar sayesinde ALS hastalığına ait yeni bir gen bulundu.

İki yıl önce internette ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan Ice Bucket Challenge kampanyasına dünya genelinden milyonlarca insan destek vermiş ve bu kampanya sayesinde ALS hastaları için milyonlarca dolar bağış toplanmıştı.

Ice Bucket Challenge kampanyasına katılan insanlar başlarından aşağı buzlu su döktükleri bir video paylaşıyor ve üç kişiye meydan okuyordu. Eğer meydan okunan kişiler 24 saat içinde meydan okumayı kabul etmezlerse bağış yapma durumunda kalıyordu. Tabii duyarlı birçok insan hem video çekerek hem de bağış yaparak ALS hastalarına destek verdi.


Microsoft kurucusu Bill Gates, Ice Bucket Challenge

Bu Ice Bucket Challenge kampanyası sayesinde toplanan yaklaşık 100 milyon dolarlık bağış önemli araştırmalar için harcanarak ALS hastalığına umut olması için yeni araştırmalar başlatıldı. Bu kampanyanın üzerinden iki yıl geçtikten sonra ALS hastaları için umut verici bir haber geldi.

Yeni bir gen bulundu

Ice Bucket Challenge bağışları sayesinde yürütülen Project MinE araştırmasında ALS hastalığıyla ilgili yeni bir gen araştırmacılar tarafından keşfedildi. Bu gen sayesinde tedavi yönteminin bulunması konusunda önemli bir adım atılan ALS hastalığına henüz tam anlamıyla bir çözüm bulunmasa da bu araştırmalar kapsamında bulunan yeni gen ALS hastaları için yeni bir umut oldu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0