İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bu Çipi Üreten Dünyanın Efendisi Olur”

0
0
0
0
0
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin akademik dönemi açılışında konuşan Soylu, teknolojik gelişmelere de değindi.

Ülkemizde son dönemlerde teknoloji alanında güzel gelişmeler olmaya devam ederken İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin akademik dönemi açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknolojik gelişmelere de değindi.

Üniversite’nin bu yılki ilk dersini “Demokrasi ve Milli İrade” başlıklı veren Bakan Soylu, teknoloji hakkında; “Her zaman bize çelme atmaya çalışanlar oldu, bunu anormal karşılamamak gerekir. Çünkü dünya bir rekabet halindedir. Kim güçlü olacaktır, kim iyi teknolojileri kullanacaktır. Hep hayalimdir; cebinizde bir çip var ve bununla yaklaşık 2 aylık elektriğinizi kullanabiliyorsunuz. Bu çipi üreten dünyanın efendisi olur. Bunu 30 bin nüfuslu bir ülke de üretebilir, 3 milyonluk bir ülke de, 300 milyonluk bir ülke de üretebilir.'' şeklinde teknoloji noktasındaki milli hayalini de dile getiren Bakan Soylu, bizim anladığımız kadarıyla yürürken elektrik üreten bir çip ya da taşınabilir bataryaların artık çip kıvamına kadar küçülüp aynı zamanda uzun sürelerde şarj ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilecek bir hayal olabilir.

Tabii ki biz de Webtekno olarak teknoloji dünyasında ve her alanda önemli gelişmelerin ülkemizden de çıkmasını temenni ediyoruz. Belki de Bakan Soylu’nun kastettiği çip Türkiye’den çıkabilir. Hem, neden olmasın ki?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0