İçişleri Bakanı’ndan Sosyal Medyadaki Eleştirilere Tepki: Yangını Elimle Söndürecek Halim Yok

415
37
17
5
2
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hala devam eden orman yangınlarıyla ilgili konuştu. Sosyal medyanın yüzde 90 yalan olduğunu ifade eden Soylu, gelen eleştirilere yanıt olarak eliyle yangın söndürebilecek durumda olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Soylu, sosyal medyada yayılan bilgilerin yüzde 90'ının ise yalandan ibaret olduğunu söyledi. Sert açıklamalarda bulunan Soylu, vatandaşları da uyardı.

Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, yangınların bir an önce söndürülebilme için mümkün olan iyi şekilde çalışıldığı ifade edildi. Ancak zaman zaman gerçekçiliği olmayan paylaşımlar yapıldığından bahseden Bakan Soylu, bunların yüzde 90'ının yalan olduğunu ve vatandaşların dinlemesi gereken yerlerin yetkili kurumlar olduğunu ifade ediyor.

Süleyman Soylu'nun sosyal medyadaki eleştirilere yanıt verdiği açıklamaları şu şekilde:

Süleyman Soylu

Sosyal medyada herkes elinden geleni ardına koymuyor. Sosyal medyada yüzde 90’ı yalandır. İşi olan insanları yangını söndürmeye çalışıyor, işi olmayan insanlar dedikodu yapıyor. Biz sabahın 5’ine kadar, oradaki insanlar acaba şu yangını, sabahtı ‘Vali bey şu kadar su getirebilirsek şurayı kapatacağız’ diyor. Ormanlık alanlarda gezip selfie çekmeyin. Arkadaşlarımızın moralini bozuyor. Araya nifak sokup milletin çalışma güdüsünü aşağıya almayalım. Sayın Genel Başkan ‘hadsizler’ diyorsunuz. Neyin hadsizliği var burada.

Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışan yurtdışından yeni açılmış hesap var. Halkı korkutmak, nefret yaratmak için ortaya koyuyorlar. Gereğini yapıyoruz. Yüzlercesini tespit ettik.

Yangını kendi elimle söndürecek halim yok. Biz lojistik destek sağlamakla görevliyiz

Yerleşim yerlerine girmeden çoğu yangın başarıyla durdurulmuştıur. Bu önemli bir şeydir, bu rüzgara rağmen, bu sıcaklığa rağmen. 8 yerleşim yeri tamamen boşaltılmıştır tedbiren. Allah’a şükür can kaybı yok. Börtü böcekten hayvanlara kadar kaybımız oldu, bunu da atlamamak lazım. İnsan canı kaybolmuş değildir. 5 yerleşim yeri de kısmen boşaltılmıştır.  70’in üzerinde bina kullanılamaz haldedir. Vatandaşımızın morali bozulacak diye üzülüyoruz. Tekrar istirham ediyorum. Sosyal medya ile ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorum. Lütfen bu nefret dilinden uzak duralım. Siyasetçiler siyaset yapmak istiyorlarsa yangında yapmasınlar. Bazen beklediğimizden fazla yardım geliyor. Bunları konuşlandırabileceğimiz bir yer, kurumlarımız bunu koordine ediyor. Neye ihtiyaç olduğu açıklamasını AFAD’dan ve Valiliklerden bildireceğiz. Neye ihtiyacımız var, neye yok, bunu hep birlikte ortaya koyacağız. Tarım ve hayvancılık hasarları olsun, kimseyi yalnız bırakmayacağız.

Kaynak : https://www.a3haber.com/2021/08/02/bakanlardan-ortak-aciklama-10-bin-kisi-tahliye-edildi-ispartada-bir-yangin-daha-cikti/
415
37
17
5
2
Emoji İle Tepki Ver
415
37
17
5
2