İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda Alınacak Tedbirleri Açıkladı

55
29
12
11
10
İçişleri Bakanlığı, önümüzdeki cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda uyulması gereken tedbirleri yayınladı. Bakanlık, il valiliklerine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimatını gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, önümüzdeki hafta cuma günü (31 Temmuz) başlayıp pazartesi (3 Ağustos) günü bitecek olan Kurban Bayramı'nda alınacak tedbirleri açıkladı. İçişleri Bakanlığı, il valiliklerine gerekli talimatları gönderdi.

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri"nde bayramdan bir gün önce başlayıp bir sonra gün sonra bitecek olan trafik personeli görevlendirmeleri de yapıldı.

2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri

bayram trafiği

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Kurban Bayramı talimatına göre 29 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında, emniyet ve jandarma trafikten 162 bin 832 personel görev başında olacak.

Ayrıca daha önce kaza yapılan noktalarda da tedbirler üst düzeyde olacak. Son 3 yıldaki bayram tatillerinde kazaların yoğun yaşandığı güzergâhlarda ekipler, kontrolsüz alan bırakılmayacak şekilde görevlendirilecek.

Hızdan kaynaklanan kazaların yoğun olduğu güzergâhlar üzerindeyse gece ve gündüz saatlerinde çevirme ekipli olarak radar denetimleri yapılacak. Ayrıca tüm bunlara ek olarak mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 24.00 ile 06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmasına izin verilmeyecek.

bayram trafiği

Bildiğiniz gibi bu seneki Ramazan Bayramı'nda koronavirüs önlemleri kapsamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kurban Bayramı'nda ise henüz böyle bir yasak bulunmuyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bayramda kısıtlama olup olmayacağı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama birtakım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfzıssıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir."

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/icisleri-bakanligi-ndan-kurban-bayrami-tedbirleri,892917
55
29
12
11
10
Emoji İle Tepki Ver
55
29
12
11
10