'Hız Sınırı Değişiyor’ İddialarına Karşılık İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

61
35
8
6
5
Modern arabalar seleflerinden çok daha hızlı ve güvenli, yollar da çok daha gelişmiş durumda. Haliyle insanlar da otobanlarda ve yollarda uygulanan hız limitlerinin yükseltilmesini bekliyor.

Konuyla ilgili son dönemde ortaya atılan bir söylentiye göre otobanlarda hız sınırı 140 kilometreye çıkarılmıştı. İçişleri Bakanlığı, söylentileri ortadan kaldırmak için konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada ilk olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir radyo programında dile getirdiği görüşler vurgulandı. Bakan Soylu, otoyollardaki standartlar yükseldiği için hız sınırının yükseltilebileceğini söylemişti. 

otoban

Açıklamada "Söz konusu mülakatta Sayın Bakanımız, bu konunun değerlendirilmekte olduğunu, gelen talepler çerçevesinde yüzde 5'lik bir artış çerçevesinde çalışmanın yapılacağını belirtmesiyle söz konusu çalışmanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerçekleştirileceğini ifade etmiştir. 'Hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor' şeklinde basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir." ifadesi kullanıldı. 

Şu anda otobanlarda hız sınırı saatte 120 kilometre olarak belirlenmiş durumda. Bu hızın 5 kilometre daha artırılması durumunda araçların otobandaki hızı saatte 125 kilometreye çıkacak. Bu da ortalamada 137,5 kilometre/saat hıza kadar ulaşabilmeyi sağlayacak. Hız sınırının %10 üstüne kadar çıkmak mümkün durumda. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/icisleri-bakanligindan-hiz-siniri-aciklamasi-41327980
61
35
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
61
35
8
6
5