İddia: 2019 Model iPhone'larda 5G Teknolojisi Olacak

17
5
1
1
0
Tüm dünyanın yavaş yavaş geçmeye hazırlandığı yeni jenerasyon kesintisiz bağlantı ve yüksek veri teknolojisi 5G için Apple'ın da planları var.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Huawei'nin 5G teknolojisi konusunda piyasaya oldukça agresif bir giriş yapmayı planladığından bahsetmiştik.

Bu alanda dünya lideri olmayı planladığını açıklayan Huawei'nin ardından gelen dedikodular, Apple'ın da planlarının olgunlaştığını gösteriyor.

Mobil Dünya Kongresi kapsamında gelen duyurular, akıllı telefon üreticilerinin 2019'un ikinci yarısından sonra 5G uyumlu cihazları piyasaya süreceği yönündeydi. Buna karşın hemen hemen hiçbir firma bu konuyla alakalı somut planlarından söz etmedi. Apple'ın tedarik zincirleriyle ilgili yakın kaynaklardan olan Digitimes'a göre Apple, 2019 yılında 5G alanında büyük bir atılım gerçekleştirecek.

Bu yönde gelen en bomba dedikodu ise Apple'ın Qualcomm veya Intel yerine MediaTek ile anlaşarak 5G modemli yonga setlerini kendilerinden temin edeceği yönünde oldu. Kaynaklar henüz anlaşmanın sağlanmadığını, buna karşın MediaTek ile Apple'ın görüşmelere devam ettiğine kesin gözüyle baktıklarını açıkladı. Şu an için bize en yakın gelen ihtimal ise Apple'ın iPhone'lara entegre etmeden önce 5G destekli iPad ve akıllı saatlerle karşımıza çıkacağı yönünde.

Kaynak : http://www.techconfigurations.com/2018/07/2019-iphones-could-be-amongs-first-to.html
17
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
1
1
0