İddia: Eylül ya da Ekim Ayında 10,2 inçlik Bir iPad Piyasaya Sürülecek

3
2
1
1
0
Apple, iddialara göre bu yılın üçüncü çeyreğinin sonlarına doğru 10,2 inçlik iPad’ini piyasaya sürecek. İddialar doğru çıkarsa yeni iPad’ler Eylül ya da Ekim ayında karşımızda olacak.

Apple’ın bu yılın sonlarına doğru giriş seviyesi 9,7 inçlik iPad’in yerine geçecek 10,2 inçlik yeni bir iPad’i piyasaya sürmesi bekleniyor. Tayvanlı haber sitesi DigiTimes, şimdi bu iPad’in yılın üçüncü çeyreğinin sonlarında piyasaya sürüleceğini iddia etti.

İddia doğruysa 10,2 inçlik iPad, bu yılın Eylül ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Bu da cihazın Apple’ın olağan Eylül etkinliğinde yeni iPhone’larla birlikte çıkabileceğini bizlere gösteriyor. iPad sürümleri 2012, 2014 ve 2018 yıllarında olmak üzere Ekim ayında piyasaya sürülmüştü ancak Apple, Eylül 2015 etkinliğinde iPad Pro ve iPad mini 4’ü tanıtmıştı. Bu yüzden Eylül ayı, iPad’lerin piyasaya sürülmesi için çok olağandışı değil.

ipad 10,2 inç

DigiTimes’ın iddialarının çok tutarlı olduğunu da söyleyemeyiz. Hatta bu kaynağın Apple ürünlerinin zamanlamasıyla ilgili olarak oldukça güvenilmez bir sicile sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin sadece bu hafta DigiTimes, 16 inç MacBook Pro’nun Eylül ayında piyasaya sürüleceğini belirten bir rapor yayınladı ancak bu bir haftalık süre içerisinde yayımlanan başka bir raporda ise 16 inç MacBook Pro'nun Ekim ayında piyasaya sürüleceği iddiası bulunuyor.

Yine de bu iddiaların tamamen yanlış olmadığı düşünülüyor. Saygın analist Ming-Chi Kuo’ya göre de Apple, bu yılın sonralarında 10,2 inçlik bir iPad piyasaya sürecek. Tasarıma baktığımız da ise 10,2 inç iPad, muhtemelen daha dar çerçevelerle karşımıza çıkacak.

Varsayım olarak Apple, Eylül ayında yeni iPhone’ları ve Apple Watch’ları tanıttıktan sonra Ekim ayında 16 inç Macbook Pro, 10,2 inç iPad ve iPad Pro modellerini piyasaya sürebilir ancak Apple’ın her zaman bir sürpriz yapma potansiyeline sahip olduğunu unutmamakta fayda var.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/08/01/10-2-inch-ipad-release-date-rumor/
3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0