İddia: Huawei Mate X de Google Servislerini Kullanamayacak

13
12
7
4
0
Huawei, darbe üstüne darbe yemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mate 30 serisinde Google servislerini kullanamayacağı açıklanan Huawei’nin bu sefer de katlanabilir telefonu olan Huawei Mate X'te Google servislerini kullanamayacağı iddia edildi.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, son zamanlarda Çin ve ABD arasındaki ticari gerilimden en çok etkilenen firma konumunda. Şirket, yeni telefonlarını piyasaya sürme konusunda gerçekten bir hayli zorlu noktalardan geçiyor. Huawei’nin son amiral gemisi Mate 30’un Google servislerinden yararlanmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yeni çıkan bir rapora göre Huawei’nin katlanabilir telefonu Huawei Mate X, Google uygulamalarıyla birlikte gönderilmeyecek.

Mate X, Google uygulamalarını kullanamayacak:

huawei mate x

Nikkei, Mate 30 Pro’nun Gmail, Haritalar veya Play Store gibi önemli Google uygulamalarıyla gönderilmeyeceğini bildiren bir raporu bugün doğruladı. Bu raporda ayrıca Huawei’nin katlanabilir telefonu olan Mate X’in de Google uygulamalarıyla satışa sunulmayacağı belirtildi.

Mate X, Kasım ayında piyasada olacak:

Çıkış fiyatı 2.600 dolar olacak katlanabilir akıllı telefon, ilk kez bu yılın başlarında açıklanmıştı. Piyasaya çıkmadan önce birçok sorunla karşılaşan Huawei, bazı iyileştirmeler yapmak için cihazın çıkışını ertelemişti. Huawei Mate X’in çıkış tarihi de IFA 2019'da ortaya çıktı. Richard Yu, CNBC’ye yaptığı açıklamada telefonun 2019’un Kasım ayında piyasaya gireceğini belirtti.

Huawei Mate X’in ABD’nin yaptırımlarından sonra Google uygulamalarından mahrum kalması çok büyük bir sürpriz değil. Şu anda şirketin uzantıları bile ABD ürünlerini veya hizmetlerini kullanamıyor ve piyasaya süremiyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen telefonun hâlâ Android işletim sistemi ile birlikte gelmesi bekleniyor. Bu karar, ilk olarak Eylül ortasında Münih’te tanıtılacak olan amiral gemisi Mate 30’u etkileyecek. Kasım ayında piyasaya girmesi beklenen Mate X, Google ürün ve hizmetlerinden yoksun bir şekilde karşımıza gelecek.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/09/06/huawei-mate-x-google-apps/
13
12
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
13
12
7
4
0