Instagram, 20 Haziran'da YouTube Gibi Uzun Video Paylaşımlarının Yapılabileceğini Duyuracak

18
7
3
0
0
YouTube’un video içerik platformu tahtına göz diken Facebook’un sosyal ağı Instagram, tarihi bir değişime hazırlanıyor. Bu değişimin sinyalleri geçtiğimiz hafta duyulmuştu. Şirket, basın mensuplarına 20 Haziran’da gerçekleştireceği önemli bir açıklamanın duyurusunu yaptı.

Instagram ne zaman basın karşısında önemli bir etkinlik gerçekleştirse radikal bir değişimin sinyallerini görüyoruz. Hatta bu kez yapılan duyuruda “Bu özel etkinlikte haberleri ilk duyan kişilerin sizler olmasını istiyoruz” cümlesi dikkat çekiyor. 

Bir dönem logo ve arayüz değişimine giden Instagram, sonrasında Facebook’un saldırgan tavrına alet olup Snapchat’i özelliklerinin kopyalandığı bir alana dönüştü. Şimdi de Facebook’un amacı, Instagram’ı geleceğin YouTube’u yapmak. Yani içerik üreticileri, uzun süreli videolarıyla Instagram üzerinden izleyici kazanabilecekler. 

Intagram’ın mevcut 1 dakikalık formattan vazgeçip 4K çözünürlükte tam ekran videolar yüklemeye izin vereceği söyleniyor. Ayrıca dikey video formatıyla da yayın yapılabilecek. 20 Haziran’da gerçekleştirilecek etkinliğe bazı ünlü içerik oluşturucularının da katılacak olması, şimdiden haberlerin ciddi olduğunu düşündürmeye yetiyor. Açık olmayan şey ise Instagram’ın bunu yan bir uygulamayla mı yoksa ana uygulamayı değiştirerek mi yapacak olması. 

İçerik oluşturucularının mevcut sistemde Hikayeler’e entegre olarak kullandıkları “Yukarı Kaydırma” işlevi, yeni sistemde Instagram’ın uzun içeriklerine yönlendiren bir yapıya kavuşacak. Elbette içerik oluşturucularını yeni bir platforma çekmek için onlara yeni gelir modelleri de sunmak gerekiyor. Tıpkı YouTube’da olduğu gibi Instagram da reklamverenlerden elde ettiği geliri içerik yayıncılarıyla paylaşabilir. 

Hemen aşağıda gördüğünüz çizelge ise Instagram’ın bu dönüşümü uzun bir süredir planladığını gösteriyor: 

Yakında 1 milyarlık kullanıcı sınırına ulaşması beklenen platform, bu kitleyi yönlendireceği yeni içerik platformunu da büyük bir müjdeyle paylaşabilir. Aralık 2016’da 600 milyona, Nisan 2017’de 700 milyona, Eylül 2017’de ise 800 milyona ulaşan Instagram, her 4 ayda bir 100 milyon yeni kullanıcı ediniyor. Bu da Haziran ayında 1 milyarlık barajın geçileceğine dair önemli bir işaret.

Instagram’ın ana hedefi, Snapchat ve YouTube platformları arasında bir noktaya yerleşmek. Bildiğiniz üzere Snapchat oldukça sosyal ve kısıtlı içerikleriyle, YouTube ise içerik zenginliği ve kısıtlı sosyalliğiyle biliniyor. Instagram her ikisinin de en iyi yönlerini sentezleyecek bir platform inşa etmek istiyor. 

Gözümüz kulağımız Instagram tarafından yapılacak olan açıklamalarda olacak, bizi takip etmeye devam edin :)

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/11/instagram-long-form-video/
18
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
0
0