İddia: Intel'in Çıkaracağı Ekran Kartı Xe, Beklenilenin Aksine Bütçe Dostu Olacak

29
2
1
0
0
Intel'in yeni ekran kartı Xe'nin düşük fiyat etiketiyle pazara gireceği söyleniyor. Intel hedeflediği bu pazarda AMD ile yarışacak gibi duruyor.

Intel'in GDC 2019'da (Oyun Geliştiricieri Konferansı) açıkladığı üzere Xe ekran kartının 2020'de çıkacağını biliyoruz lakin Intel, hangi pazara hitap edeceğini GDC 2019'da açıklamamıştı.

Intel'in kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri, Rus YouTube kanalı Pro Hi-Tech ile yapılan röportajda Intel Xe ekran kartlarının başlangıçta 200 dolarlık bir fiyat etiketi olacağını belirtti. Xe, bu fiyat etiketi ile giriş seviyesine hitap edecek bir kart olacak gibi duruyor. 

intel xe

Ayrıca Raja Koduri, ekran kartında HBM bellek (High Bandwidth Memory) kullanılacağını da belirtti. AMD Navi ve Nvidia Turing grafik kartları, GDDR6 VRAM bellekleri kullanıyorlardı. Buna ek olarak Xe ekran kartının RTX 2080 gibi güçlü bir kart olamayacağını belirtmekte fayda var.

Hem sunumda gösterilen kartın boyutu hem de Raja Koduri'nin belirttiği 200 dolarlık fiyat etiketi, kartın en fazla GTX 1660Ti gibi bir performansa sahip olacağı çıkarımını yapmamızı sağlıyor. Intel'in ekran kartındaki soğutucu tasarımına "Dragon Scale" ismini verdiği, ekran kartının iki blokluk yer kaplayacağı ve ekran kartının arka plaka ile geleceği ayrıntılar arasında.

Intel'in kıdemli başkan yardımcısı Raja Koduri'nin Rus YouTube kanalı Pro Hi-Tech ile yaptığı röportajın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/intel-xe-graphics-cards-may-target-the-entry-level-market-first
29
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
2
1
0
0