İddia: Katlanabilir iPad’ler, 2021 Yılında Piyasaya Sürülecek

9
6
4
0
0
iPhone'lara Touch ID özelliğinin geri döneceği söylentilerinin yanı sıra Apple'ın katlanabilir bir iPhone piyasaya süreceği iddiaları da gündemdeki yerini koruyor Bu beklentiler doğru olsa bile bunların gerçekleşmesi, biraz zaman alabilir. Bu hafta ortaya atılan bir iddiaya göre ise Apple, katlanabilir bir iPad üzerinde de çalışıyor. İddialara göre şirket, bu katlanabilir iPad ile beraber Touch ID özelliğini 2021 yılında kullanıcılarla buluşturacak.

Piyasa analistleri, katlanabilir bir Apple cihazının tamamlandığını söylüyorlar ancak bu cihaz bir iPhone olmayabilir. Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Apple’ın yapmış olduğu çoklu patent alımlarına dayanarak şirketin en azından bu tür bir cihazı piyasaya sürmesi ihtimalini değerlendirdiği ortaya çıkıyor.

Herkes ilk önce bir iPhone’un katlanabilir modelle geleceğini düşünüyordu ama UBS’den bir yatırımcının dediğine göre Apple, ilk önce iPad daha sonra ise iPhone için katlanabilir ekran teknolojisine geçiş yapacak ancak bu cihazları görmemiz biraz daha zaman alacak.

Yatırımcının raporuna göre fiyatlandırmanın böyle bir ürünü piyasaya sürmenin önündeki en büyük engel olabileceği öne sürülüyor. Yapılan bir anket, insanların katlanabilir bir Apple cihazı görmek istemelerine rağmen bu cihaza en fazla 600 dolar verebileceklerini otaya çıkarıyor. Samsung’un başı belalardan kurtulmayan katlanır telefonunun fiyatı ise şu anda 2.000 dolar.

Kuo: 'Touch ID efsanesi, 2021'de geri dönecek'

touch ıd geri dönüyor

Geçtiğimiz haftalarda, iPhone’daki fiziksel parmak izi sensörü Touch ID’nin geri dönebileceğini duymuştuk. Söylentilere göre Apple, önümüzdeki süreçte piyasaya süreceği cihazlarında hem Face ID hem de Touch ID özelliğini kullanıcılara sunacak. Belirtilen süreç ise 2021 yılına denk geliyor. İşinin ehli Apple analisti Ming Chi Kuo, ekranın altına gömülü bir Touch ID’nin 2021 iPhone cihazlarda karşımıza tekrar çıkacağını söyledi.

Touch ID, görünüşe göre iPhone 11 ile birlikte karşımızda olmayacak. Bu durum da iPhone 11 hakkındaki beklentileri biraz daha aşağı seviyelere çekmiş durumda. Bu yıl çıkması beklenen cihazların, bir önceki sürüm iPhone cihazlarından çok farklı olmayacağı ve benzer tasarım hatlarına sahip olacağı konuşuluyor. iPhone 11, yine de arka tarafında üç yeni ultra geniş açılı lens, daha büyük bir batarya ve kutudan çıkan bir hızlı şarj ile önceki iPhone’larla arasında bir farklılık yaratabilir.

Apple, Galaxy Note10 serisine nasıl bir cevap verecek?

samsung galaxy note10 apple iphone 11

Samsung; yeni Note10 serisiyle neredeyse çerçevesiz ekranıyla, dörtlü kamera sistemiyle, ekrana gömülü parmak izi okuyucusuyla, 45W hızlı şarj desteğiyle ve 5G desteğiyle oldukça ses getirdi ve rakiplerine adeta gözdağı verdi. Bu özelliklerin bir kısmı, bir sonraki iPhone ile gelecek olsa bile Samsung’un çıtayı çok yüksek yerlere koyduğu inkâr edilemez. Apple, belki bu yıl çıkaracağı telefonlarında ciddi farklılıklar yapamasa bile 2021 yılında akıllı telefon pazarında gerçekten ilginç bir yıl yaşanabilir.

Apple Card dağıtılmaya başlandı:

apple card

Apple kullanıcıları, parlak ve titanyum kartlarını Apple cihazlarıyla uyumlu çalışacak şekilde sipariş edebilecekler. Apple, bu hafta Apple Card’a kaydolmaları için belirli sayıda kullanıcıya davetiye göndermeye başladı. Davet edilen bu ilk kişiler, daha önce Apple’ın internet sitesinden başvuru yapanlar arasından rastgele seçildi.  Apple, bu ayın sonlarına doğru daha büyük bir davetiye dağıtımı planlamayı amaçlıyor. Apple Card, Cüzdan uygulaması üzerinden Apple Pay hesabınızla eşleştiriliyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/foldable-iphone-ipad-may-be-further-out-than-we-thought/
9
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
4
0
0