İddia: Nvidia, GTX 1660'ın 'Super' Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

8
6
4
3
0
Nvidia ürettiği üst düzey ekran kartları ile adından söz ettirirken orta segment ekran kartlarında AMD ile rekabeti tetikleyen çalışmalar yapmayı da ihmal etmiyor.

Nvidia, RTX 20 serisi ile oldukça iyi bir başarı yakalamış durumda. Bu seri ile beraber AMD’nin son ekran kartı AMD 5700 modelleriyle arasına da oldukça büyük bir fark koyan Nvidia, yeni çalışmalar konusunda da hız kesmiyor.

AMD'nin 5600 ekran kartını piyasaya sürmeyi planladığını bildirmesine karşın Nvidia’nın bununla mücadele etmek için GTX 16 serisindeki ekran kartları üzerine yeni çalışmalar yaptığı yönünde dedikodular yer alıyor.

'Super GTX 16xx', RX 5600'e üstünlük sağlayacak:

rtx 2080

PCGamesN, Nvidia’nın eski serilere daha fazla odaklanarak en azından bir “Super GTX 16xx” modelini piyasaya sürecekleri hakkında duyumlar aldığını duyurdu. Nvidia’nın bu hareketinin doğrudan doğruya AMD’nin son ürününe alternatif hazırlamak ve kalite farkını artırmakla alakalı olduğu söylentiler arasında yer alıyor.

Nvidia’nın bu konuda zorlanabileceği en büyük noktanın fiyat/performans dengesini sağlamak olacağı belirtiliyor. Bu yüzden planladıkları “Super” kartları yapmayı başarabilirlerse bu yeniliğin sadece 1660 Ti ile sınırlandırılması bekleniyor. Bu konudaki gelişmeleri görmek oldukça ilginç olsa da Nvidia’nın yanlış yönlendirmeleri sevdiği de daha önceki tecrübelerden biliniyor. Nvidia'nın çalışmalarının olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.eteknix.com/nvidia-may-give-the-16xx-gpu-range-the-super-treatment/
8
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
4
3
0