İddia: Samsung, Katlanabilir Telefonu Galaxy X’i Bu Yaz Üretmeye Başlıyor

15
8
2
1
1
Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung’un yıllar önce yayınladığı bir reklamda, firmanın esnek yapıya sahip katlanabilir telefonlar üretmeye sıcak baktığını görmüştük. Niyahet firma bu işin başına geçiyor, Galaxy X adını alacak cihazı üretmeye başlıyor.

Akıllı telefon dünyasının en akılda kalıcı konsepti, Samsung’un yıllar önce görmemizi sağladığı katlanabilir telefonuydu. Bu zamana kadar katlanabilir gövdeye sahip bazı cihazlar görsek de bu cihazların ciddi ergonomi sorunları vardı. Ayrıca hepsi de bildiğiniz tavla kutusu gibi keskin hatlara sahiptiler. Samsung ise ekranın katlanan kısmında bir çerçeve olmaması için esnek ekran teknolojileri üzerinde çalıştı. 

Firmanın geçtiğimiz yıldan bu yana çalkalanan katlanabilir telefon kazanına yeni bir söylenti daha eklendi. Galaxy X adını alacak cihazın bu yaz üretime gireceği belirtiliyor. Bu söylentiler, Samsung’un Galaxy Note 9 tanıtımını neden 1 ay öne aldığını da ortaya çıkartıyor. Her yıl iki farklı cihazla karşımıza çıkan firma, bu kez üçüncü bir sınıf olan katlanabilir serisiyle karşımıza çıkacak.

Samsung’un katlanabilir cihazında kullanacağı ekran teknolojisi ise henüz bebek bir teknoloji olan OLED panelleri kullanacak. Önümüzdeki yılın başında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy X, Apple Huawei ve Oppo gibi yükselen firmalar tarafından da yakından takip ediliyor. Samsung adı geçen firmaların büyük kısmına zaman zaman ekran üretip satmıştı. (Örn: iPhone X’un ekranını Samsung üretti)

Elimize ulaşan detaylara göre Samsung, dikey olarak 4.5 olacak ekran boyutunu, açıldığında 7.3 inçe kadar büyütmeyi planlıyor. Açıkçası daha önce gördüğümüz tasarımlardan oldukça farklı bir cihaz göreceğimiz kesin.

Aşağıda üretime gireceği iddiası bulunan Galaxy X’in taslağını görüyorsunuz:

Çizimlere bakılınca son derece kaba duran bu tasarım, esnek ekranla daha estetik görünecektir. Diğer taraftan Samsung’un telefon ekranını uzatmaya yönelik bu adımına ilişkin bir açıklama yok. Tek bildiğimiz üretilecek cihazların 2019 yılında yapılacak bir etkinlikle tanıtılacak olmaları. Bir nevi 3’te 2’sinin katlanacağı bu cihaz, Samsung’un sonraki cihazlarının da kaderini belirleyebilir. 

Galaxy X ile ilgili bilgiler elimize ulaştıkça aktaracağız, takipte kalın.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsungs_foldable_oled_panel_goes_into_production_this_summer-news-31966.php
15
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
8
2
1
1