İddia: Sony’nin Katlanabilir Ekranlı Telefonu, ‘Xperia F’ Adıyla Gelecek

21
5
4
1
0
Japon teknoloji devi Sony'nin, katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığı iddia edildi. Ortaya çıkarılan bir rapora göre Sony'nin önümüzdeki yıl piyasaya sürmeye hazırlandığı katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Xperia F serisi olarak gelecek.

Samsung'un Galaxy Fold'u ile bir anda yıldızı parlayan ancak henüz piyasaya net olarak sürülmemiş olan katlanabilir ekranlı telefonlar kervanına Huawei, Xiaomi ve LG'den sonra şimdi de Sony katılıyor. Ortaya çıkarılan bir rapora göre Sony'nin üzerinde çalıştığı yeni Xperia F serisi, katlanabilir ekranlı olarak piyasaya sürülecek.

Samsung'un esnek OLED ekran teknolojisini kullanacağı bildirilen Sony'nin, katlanabilir ekranlı telefonuyla ilgili bir tasarım bilgisi şu an için ne yazık ki yok. Bununla birlikte Sony'nin katlanabilir ekranlı telefonunun 21:9 ekran oranına sahip olacağı söyleniyor. Bu da Sony'nin daha önceden üretmiş olduğu Xpreia 1 ve Xpreia 10 modellerini akıllara getiriyor.

Bu en boy oranı düşünüldüğü zaman Sony'nin katlanabilir ekranlı telefonunun tablete benzer bir şekilde yatay olarak açılacağı değil, telefonun dikey yönde katlanabileceğini söylemek daha mümkün görünüyor. Ancak bu bilgi ve değerlendirmelerin, Sony'nin resmi açıklamasına kadar sadece söylenti olarak kalacağını hatırlatmak gerekiyor. 

Sony'nin yeni Xperia Z serisinin bağlantı özelliklerini düşündüğümüz zaman da bu telefonun 5G bağlantı desteğinin olacağını söylemek mümkün görünüyor. Sony şu ana kadar 5G bağlantı desteğine sahip olan bir akıllı telefonu resmi olarak duyurmamış olsa da, şirketin 5G teknoloji üzerinde çalıştığı daha önceden bildirilmişti. Hal böyle olunca teknoloji devi Sony, hem katlanabilir ekranlı hem de 5G bağlantı destekli ilk akıllı telefonunu duyurabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-F-foldable-display-2020_id116369
21
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
4
1
0