İddia: Tesla, Türkiye’de Fabrika Açacak

106
8
4
3
2
2018 yılı sonuna kadar Türkiye faaliyetlerini resmen başlatmaya hazırlanan Tesla, iddialara göre ülkemizde satıştan daha fazlasını yapmak istiyor. Ülkemiz otomotiv sektöründe emek veren yöneticilerden birisi ortaya attığı fabrika iddiası ile gündem yarattı.

Dünyanın en gözde elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, Türkiye pazarına fazlasıyla güveniyor. Son aylarda ortaya çıkan ticari gerilimin ardından ABD’de üretilen ve ülkemize gelen her aracın %60 gümrük vergisi zammına maruz bırakılması, otomobil fiyatlarını astronomik düzeylere çekiyor. 

Ülkemizde Model 3 aracı ile ön plana çıkmayı hedeflediği söylenen Tesla’nın, ABD’de bir halk arabası olarak 35 bin dolara sattığı bu aracı, Türkiye’de olabildiğince ucuza satması gerekiyor ki pazarda başarı yakalayabilsin. Donanımhaber’in sunduğu detaylara göre Tesla, ülkemizde mağaza ve servisten sonra bir de üretim tesisi açmak istiyor. Söz konusu açıklamayı ileten kişinin adı, iş dünyasını karıştıracak bu iddianın sonrasında hedef alınmaması için belirtilmemiş durumda. Kendisi hakkında verilen tek detay, Türk otomotiv sektörünün önemli bir ana parça tedarikçisi olan bir firmanın yöneticisi olduğu yönünde.

Tesla’nın üretim lokasyonu olarak Kocaeli ve çevresindeki sanayi bölgelerini gözden geçirdiği de söyleniyor. 

Firmanın ülkemizde üretim tesisi açması, söz konusu gümrük vergisi masraflarından kurtulmak anlamına geliyor, çünkü bu vergi yaptırımı ABD sınırları içerisinde üretilen bütün araçları kapsıyor. Yani firmanın ABD menşeili olmasına gerek yok .

İstanbul’da açacağı servis ve satış merkezi için çeşitli iş ilanları yayınlayan Tesla, eğer gerçekten bir fabrika açma planı varsa bunu duyurmak için biraz daha bekleyecektir. Elon  Musk’ın mağaza açılışı sırasında Türkiye’de olmak istediğini söylemesi belki de boşuna değildir. Belki de açılış sırasında fabrikanın duyurusunu da bizzat kendisi gerçekleştirir. 

Söz konusu iddialar hakkındaki detaylar netleştikçe sizlere aktaracağız, takipte kalın. 

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Tesla-Turkiyede-fabrika-acacak-iddiasi.htm
106
8
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
106
8
4
3
2