IEEE, Huawei Yasağını Kaldırdığını Duyurdu

38
17
14
4
2
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), geçtiğimiz hafta uygulamaya koyduğu Huawei yasağını kaldırdığını duyurdu. Kuruluş yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda ABD Ticaret Bakanlığı ile görüşüldüğü ifade edilerek, devlet yönetimi tarafından alınan yasaklama kararının IEEE'yi ve takipçilerini etkilemeyeceği belirtildi.

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından Huawei ile ilgili yasaklama kararı alınmış, bilim insanları ikiye bölünmüştü. Yapılan açıklamalarda IEEE için çalışan bilim insanlarının Huawei ile ilgili yazı yazmaması belirtilmiş, bunun hukuki sonuçlarının olabileceğinin altı çizilmişti. Yaşanan bu olay bilim insanları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmış, hatta bazı bilim insanları görevlerinden ayrıldıklarını duyurmuşlardı. IEEE tarafından bugün yapılan bir açıklamayla birlikte, enstitünün Huawei yasağının kaldırıldığı duyuruldu.

IEEE, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda böyle bir karar aldığını açıklarken, konunun detaylarına fazlasıyla inilmedi. Kuruluş tarafından yapılan açıklamalarda Huawei ile ilgili olarak alınan bu kararın hem takipçilerini hem de kendilerini korumak için alındığı belirtilerek, yapılan görüşmelerde kuruluşun Huawei faaliyetlerinin bir risk teşkil etmediğinin anlaşılması üzerine yasağın kaldırıldığı ifade edildi.

Amerika merkezli olarak kurulan ve politik risk danışmanlığı yapan bir şirket olan Eurasia Group yetkililerinden Paul Triolo, bu kararın alınması ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Triolo'nun yapmış olduğu açıklamalara göre IEEE'nin bu yasağı kaldırmasının altında yatan sebep, Amerika'nın almış olduğu bazı yasakları esnetme kararıydı. Bu karara göre Amerika Birleşik Devletleri, Huawei üzerinde uygulanan bazı yasaklamaları askıya almış, bununla birlikte Huawei'ye 3 ay süre vermişti. Esnetme kararının tamamını okuduğunu söyleyen Triolo, IEEE'nin almış olduğu bu kararın, Trump yönetiminin almış olduğu esnetme kararıyla birebir uyumlu ve tutarlı olduğunu söyledi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/02/ieee-lifts-huawei-curbs/
38
17
14
4
2
Emoji İle Tepki Ver
38
17
14
4
2