IFA 2019’da Tanıtılan ve Özellikleriyle Apple Watch 5'e Rakip En İyi 5 Akıllı Saat

14
6
5
2
1
Pek çok firmanın yeni teknolojilerini tanıttığı IFA 2019'a akıllı saatler damga vurdu. Bu yazımızda ise pek çok akıllı saatin tanıtıldığı etkinliğin en çok dikkat çeken 5 akıllı saatine yakından bakacağız.

Teknoloji dünyasının zirvesi denilebilecek IFA 2019'da çok sayıda yeni teknoloji ve teknolojik ürün tanıtıldı, bu tanıtımların içinde çok sayıda yeni akıllı saat duyurusu da oldu. Bu kısım biraz önemli diyebiliriz, çünkü aylardır neredeyse hiç giyilebilir teknoloji olan akıllı saatler tanıtılmamıştı.

Ancak IFA 2019 Etkinliği kapsamında, aralarından seçebileceğimiz ve Apple Watch 5'e alternatifler sunan pek çok yeni akıllı saat tanıtıldı. Gelin Apple’ın çok önem verdiği Apple Watch 5’e rakip olabilecek ve IFA 2019’da tanıtılmış bu akıllı saatleri yakından inceleyelim.

1. Garmin Venu

Garmin Venu

Garmin Venu, AMOLED ekrana sahip ilk Garmin akıllı saat olarak karşımıza çıkıyor. Önceki Garmin saatlerinden daha canlı bir görüntü vaat eden Venu, ihtiyaç duyulabilecek tüm sağlık ve fitness özelliklerine sahip. Bu konuda Garmin Venu, kalp atış hızı, GPS, koşma, yoga, kuvvet antrenmanı ve daha pek çok spor ve egzersizi izlemek için gerekli araçları beraberinde sunuyor.

Pek çok işe yarar özelliğe sahip Garmin Venu, ayrıca uyku, stres, solunum, adet döngüsü ve sıvı durumunu takip edebiliyor, sahibini anormal bir kalp atış hızı konusunda uyararıp enerji seviyesini izleyebiliyor. Sadece bir spor saat olmayan bu cihaz, akıllı telefon bildirimleri görüntüleyebiliyor, temassız ödeme yapmaya olanak sağlıyor (Garmin Pay ile) ve saat üzerinden müzik indirmenize izin veriyor; böylece müziği bir telefondan çalmak yerine doğrudan bileğinizden dinleyebiliyorsunuz.

Şık tasarımlı Garmin Venu, 1,2 inçlik dairesel bir ekrana sahip. Cihaz, 399,99 dolardan (yaklaşık 2300 TL) başlayan fiyatlarla, Ekim - Aralık arasında satışa sunulacak.

2. Puma Smartwatch

Puma Smartwatch

Tam anlamıyla bir spor / sporcu saati olan Puma Smartwatch, kalp atış hızı, GPS ve saat gibi özelliklerinin yanı sıra suya dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor, böylece havuzda antrenman yapmaya olanak sağlıyor. Dediğimiz gibi cihaz tam bir sporcu saati ve bu yüzden de oldukça hafif.

Cihazın diğer öne çıkan özellikler arasında, en iyi Qualcomm akıllı saat yonga seti olan Snapdragon Wear 3100 yonga seti bulunuyor. 1,19 inç AMOLED ekrana sahip bu saat, ayrıca yaklaşık 24 saat pil ömrüne ve temassız ödeme desteğine sahip.

Kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan Puma Smartwatch, 275 dolar (yaklaşık 1570 TL) gibi bir fiyat etiketine sahip olacak.

3. Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2

Teknik olarak IFA 2019’dan hemen önce açıklanan Fitbit Versa 2, IFA kapsamında ilk kez halka tanıtıldı. Tek şarjla 5 gün kullanım ömrü vaat eden Versa 2’nin en önemli özelliği ise Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistanı Alexa desteğini beraberinde sunması diyebiliriz.

Bu özellikler bir yana Versa 2, orijinal Fitbit Versa'ya çok benziyor. Biraz daha büyük bir ekrana ve bazı diğer küçük iyileştirmelere sahip bu saat, Eylül sonundan önce çoğu bölgede 199.95 dolardan (yaklaşık 1140 TL) satılmaya başlanacak.

4. Michael Kors Access MKGO

Michael Kors Access MKGO

Michael Kors markası, IFA 2019'da Bradshaw 2, Lexington 2 ve MKGO olmak üzere, aslında 3 yeni saat açıkladı. Diğer saatlerde oldukça şık ve sağlam, fakat bu yazımızda odaklandığımız cihaz MKGO olacak. Üstün bir Snapdragon Wear 3100 yonga seti, 4 GB RAM ve 1,19 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan MKGO, sadece 7 mm kalınlığında ve büyük ölçüde naylondan yapılmış bir kılıf sayesinde oldukça hafif.

Wear OS tarafından desteklenen bu cihaz, kalp atış hızı ve GPS özelliklerinin yanı sıra Google Fit de dahil olmak üzere her türlü fitness uygulamasına erişim sağlayabiliyor.

Şu anda satışları açık olan MKGO, 295 dolar (yaklaşık 1685 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

5. Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4

Garmin, Venu’nın yanı sıra IFA 2019’da Vivoactive 4 cihazını da duyurdu. Cihaz, kardiyo ve yoga gibi aktiviteler için özel olarak hazırlanmış 40’tan fazla egzersizi de beraberinde sunuyor. Saat; kalp atış hızı, GPS, etkinlik takibi özelliklerine sahip. Ayrıca vücudun enerji seviyesini belirleyen “Garmin Vücut Aküsü” özelliği de cihazda yer alıyor. Bu özellik, saati kullanan kişinin ne zaman antrenman yapması ve ne zaman dinlenmesi konusunda ona bildirimler sağlıyor.

Rahatlamaya yardımcı olmak için uyku ve solunum takibi yapabilen Vivoactive 4, akıllı telefon bildirimleri, müzik indirme ve çalma yeteneği ve tek bir batarya ile 8 güne kadar pil ömrünü vaat ediyor. Cihazın, ayrıca Vivoactive 4S isminde bir alt modeli de bulunuyor.

Garmin Vivoactive 4, Eylül ayından itibaren 349 dolardan (yaklaşık 2000 TL) satılmaya başlanacak.

Yazımızı noktalamadan önce, belirtilen fiyatların Amerika satış fiyatı olduğunu ve ülkemizdeki vergilendirmelerin bu fiyatlara dahil edilmediğini de hatırlatmak isteriz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/5-best-smartwatches-of-ifa-2019-the-top-wearables-announced-this-week
14
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
6
5
2
1