II. Dünya Savaşı’nın Sonunu Getiren Belge (Video)

39
21
10
8
7
Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan 2. Dünya Savaşı, 74 yıl önce Karlshorst’ta imzalanan anlaşma ile sona ermişti. O anlaşma belgesine dair kısa ve bilgilendirici bir video hazırlandı.

Tarihte daha çok Yahudi katliamları, ABD'nin attığı atom bombaları, Japon intihar pilotları ve Japonya ve Çin savaşları ile bilinen bu II. Dünya Savaşı, dünya üzerinde yeni anlayışların ortaya çıkmasına sebep oldu. Nazilere karşı beraber savaşan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB - Rusya) ile ABD, iki yeni büyük güç olarak kutuplaştı. Daha sonraki yıllarda, bu iki devin arasında soğuk savaş başladı. Watchmen serisinde gördüğümüz kıyamet saati soğuk savaşta kurulurken, uluslararası ilişkiler literatürü bu dönemde çok gelişti. 

Savaş, Nazi Almanya’sının yenilgisi ve kayıtsız şartsız teslim olmasıyla sonuçlandı. Teslimiyet belgesi Berlin’in Karlshorst beldesinde imzalandı. Almanya’nın Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin ve Alman Silahlı Kuvvetleri’nin komutasındaki tüm güçler, Kızıl Ordu Yüksek Komutanlığı ve Müttefik Yüksek Komutanlığı’na teslim oldu.

Sputnik, o günden kalma kareleri bir araya getirdiği bir video ile bu tarihi anı arşivledi. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/videokulubu/201905081038991433-2-dunya-savasina-son-vermis-belge-nazi-almanyasinin-teslimiyeti/
39
21
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
39
21
10
8
7