IKEA, Oyuncular İçin Yeni Bir Oyun Ekipmanları Serisi Tasarladı

26
10
1
1
0
IKEA, tıbbi giyilebilir ürünler üreten UNYQ ile işbirliğine giderek yeni bir ürün serisi oluşturdu. Bu ürünler oyunculara hitap etmeleri için tasarlandı.

Dünyanın muhtemelen en meşhur mobilyacısı olan IKEA, ürün gamını genişletmeyi amaçlıyor. Firma şimdi de oyuncuları hedef alan bir ürün serisi piyasaya sürdü. Bu konuda firma, UNYQ ile işbirliği yaptı.

UNYQ, 3 boyutlu yazıcılardan basılan protezler, özel destek bileklikleri gibi ortopedik amaçlı giyilebilen ürünler üretiyor. Yani insanları rahat ettirme konusunda oldukça önemli bir geçmişleri var.

IKEA, yeni ürünleri için firmanın geliştirdiği protez yapma yönteminden ilham aldı. UPPKOPPLA adlı bu ürün grubunun prototipleri, İsveç’te firmanın yıllık tasarım konferansında sunuldu. Ürünler, biyometrik bilgileri saklayan bir de uygulamaya sahip.

Seriye kişiselleştirilmiş oyuncu aksesuarları dahil edildi. Bu ürünler arasında kaplamalı tuşlar ve fare kablo tutucusu yer alıyor. Seriye bir de biyometrik bilek desteği eklendi. Bu ürün sayesinde oyuncuların bileği daha rahat edecek. Uygulama ise elinizi tarayacak, böylece bilek desteğinizi elinizin yapısına göre şekillendirebileceksiniz.

Bu tür ürünler genel olarak yüksek seviyede elektronik sporlar ile ilgilenenlerin aldığı ürünler olarak göze çarpıyor. IKEA, piyasadaki diğer firmalardan daha uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkabilme şansına sahip.

Son dönemde özellikle yurtdışında sık sık erişim zorluğu nedeniyle eleştirilen IKEA, attığı adımlara bir yenisini eklemiş oldu. Firma daha önce de 3 boyutlu yazıcıdan çıkan mobilya eklentileri paylaşmıştı.

Yeni ürünler sadece mağazalara özel olmayacak, onun yerine IKEA/UNYQ uygulaması üzerinden satılacak. IKEA, insanları son dönemde çevrimiçi mağazasına yönlendiriyor, fiziksel mağazalara olan ihtiyacı azaltmaya çalışıyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/04/ikea-gaming-products-accessibility/
26
10
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
10
1
1
0