İki Devin Kapışması: Xiaomi Mi 8 VS OnePlus 6 (Anket)

75
36
11
5
4
Amiral gemilerinin kıyasıya rekabeti tüm hızla devam ediyor. Xiaomi ve OnePlus'tan çıkan iki yeni amiral gemisinden hangisi vereceğiniz parayı daha çok hak ediyor? Bu iki iddialı amiral gemisinin özelliklerine kıyasladık.

OnePlus'ın kısa süre önce duyurduğu ve çokça beğenilen OnePlus 6'yla Samsung, Apple gibi firmaları bile kendine özendiren Xiaomi'nin Mi 8 cihazı tanıtıldı. Peki, bu iki amiral gemisinden hangisi fiyatının karşılığını sonuna kadar veriyor. Gelin tüm özellikleriyle bu iki cihazı enine boyuna inceleyelim. 

Dizayn

Bir amiral gemisinin öne çıkması için kaliteli bir görünüm şart. Tam da bu yüzden Xiaomi de OnePlus da son amiral gemilerinin tasarımı konusunda büyük çabalar sarf etti. Her iki amiral gemisi de arkda cam bir tasarım kullanırken, çentiğe sahip.  Xiaomi Mi 8,  7000 serisindeki alimünyum ile birlikte geliyor. İki tasarım da oldukça iyi görünüyor, bu yüzden tasarım konusunda birinciyi seçmek size kalmış. 

Ekran

Ekranlara gelecek olursak, bu konuda da iki amiral gemisi kıyasıya kapışır. Çünkü her iki cihazda da  Full HD+ ekran çözünürlüğü, AMOLED teknolojisi ve çentikli bir 6.2 inçlik ekran var. Bununla birlikte Xiaomi Mi 8, 60000: 1 kontrast oranıyla birlikte HDR10 uyumlu tek model ve 600 nit cihazı çok daha parlak gösteriyor. Ancak OnePlus 6'nın daha büyük bir ekrana sahip olduğunu da eklemeliyiz.

Donanım ve Yazılım

Her iki cihaz da en yüksek 2.8 GHz frekansında çalışıyor ve Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 845 yonga setine sahip. OnePlus 6 ise 8 GB'lık RAM ile alanında tek. Dolayısıyla OnePlus'tan en azından donanım konusunda daha iyi bir performans beklemeniz mümkün.

Kamera

Xiaomi, kamera konusunda oldukça iddialı olmasına rağmen OnePlus 6'nın vaat ettiği kamera performansı da azımsanacak gibi değil. OnePlus 6, f / 1,7 diyafram açıklığına sahip ve 4K videolarda optik görüntü sabitlenme sunuyor. OnePlus 6; 16 + 20 MP çift arka kamera kurulumu ile birlikte gelirken, Xiaomi Mi 8; f / 1.8 ve f / 2.4 diyaframlı iki adet 12 MP'lik arka kameraya sahip. 

Batarya

Hem OnePlus 6 hem de Xiaomi Mi 8 çok büyük bataryaya sahip değiller. Ancak iki şirket de size gün sonuna kadar yetecek batarya ömrü vaadiyle geliyor. Cihaz batarya kapasiteleri neredeyse aynı olduğundan (3400 mAh vs 3300 mAh), pil ömrü konusunda herhangi bir farklılık göremiyoruz.

Fiyat

Son olarak fiyatlarını da kıyaslamazsak olmaz. Serilerinin en pahalıları olan bu iki telefondan OnePlus 6, 3199 yuan (2318 TL) ve Xiaomi Mi 8 2699 yuan (1955 TL) üzerinden satışa sunulacak. Bu fiyatlara elbette şimdilik vergiler dahil değil. Peki, bu haber aracılığı ile sizlere soralım. Siz hangi telefonu tercih ederdiniz? Anketimize katılarak bu iki cihaz arasında hangisini tercih edeceğinizi bizlere iletebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/06/02/xiaomi-mi-8-vs-oneplus-6-specs-comparison/
75
36
11
5
4
Emoji İle Tepki Ver
75
36
11
5
4