İki Eski Facebook Çalışanı Yaşantınızı Gün Gün Kayıt Altına Alacak Bir Uygulama Yarattı!

0
0
0
0
0
Facebook çatısı altında çalışan iki geliştirici Fabric adlı uygulama ile dikkat çekmeyi başardı. Yaşanılan her günü kaydeden uygulama bir günlük işlevi görüyor.

Mobil çağda her şeyimiz kayıt altında… Fotoğraflarımız, videolarımız, gezip gördüğümüz yerler, yiyip içtiklerimiz. Hepsi güzel ama bu kayıtlar tamamen bizim istediğimiz doğrultusunda yaptığımız paylaşımlardan ibaret. Kesintili ve bir günlük oluşturmak için sistematik bir yapı sunmuyor. Yani, bu kadar kayıt altındayız ama hala iki gün önce ne yemek yediğinizi, sinemaya ne son hangi tarihte ne zaman gittiğinizi bilemeyebiliyoruz.

İki eski Facebook çalışanı bu soruna çözüm bulacak bir projeyi hayata geçirdi. Henüz başlangıç aşamasında olan Fabric adlı uygulama kişisel bir günlük yaratmayı amaçlıyor. İçeriği tamamen otomatik olarak yaratılan günlükte her gün yaptıklarınız kayıt altında tutuluyor. Gittiğiniz mekanlar, çekildiğiniz fotoğraflar, hatırlatmalarınız, notlarınız, dinlediğiniz şarkılar vb.

Yani bir nevi yaşantınızı orada biriktiriyorsuz. Uygulamada henüz bu özellik bulunmasa da asıl amaçlanan geçmişe yönelik tüm sorularımıza cevap veren bir sistem. Örneğin, Fabric uygulamasının ilerki sürümlerinde, uygulamaya “En son ne zaman sinemaya?” gittim diye sorabilecek ve cevap alabileceksiniz. Ya da “son günlerde dinlediğim şarkılar hangileri?” diye bir soru yönetmeniz de mümkün olabilecek. Tabii ki bunlar için biraz daha zaman var ancak uygulama şu an kullanılabilir durumda. iOS için yayınlanan Fabric uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0