İki Eski Twitter Çalışanı, Suudi Arabistan İçin Casusluk Yapmakla Suçlanıyor

5
1
0
0
0
Twitter, bu kez bir casusluk suçlaması ile gündemde. ABD'li bir başsavcının iddialarına göre iki eski Twitter çalışanı, bir aracı vasıtasıyla Suudi Arabistan için casusluk yapmış durumda. Eski bir Twitter çalışanının tutuklandığı olayla ilgili soruşturmalar hem adli makamlar hem de Twitter tarafından sürdürülüyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter, haberlerimize daha çok kullanıma sunduğu yeni özellikleriyle konu oluyor. Ancak bu kez Twitter, çok farklı bir konuyla gündeme geldi. Söz konusu iddialar, Twitter'ın başını ciddi anlamda ağrıtacakmış gibi görünüyor. Öyle ki iki eski Twitter çalışanının, Suudi Arabistan'a casusluk yaptığı söyleniyor.

İddialarının sahibi David L. Anderson ismindeki bir ABD başsavcısı. Hatta konuyla ilgili olarak 5 Kasım'da bir tutuklama da gerçekleştirilmiş durumda. Eski Twitter çalışanlarından "Ahmad Abouammo", 3 Twitter kullanıcısının verilerini casusluk için kullanmak nedeniyle tutuklandı. Ancak Abouammo, işin sadece küçük boyutu. Yine eski bir Twitter çalışanı olan Ali Alzabarah'ın 2515 yılında 6.000 Twitter hesabına casusluk amaçlı eriştiği söyleniyor.

Twitter

Savcılık makamının iddialarına göre casusluk olayında üçüncü bir kişi daha var. Bu kişinin ismi Ahmed Almutairi ve görevi, eski Twitter çalışanları ile Suudi Arabistan yönetiminin arasındaki bağlantıyı kurmak. İddialara göre ABD vatandaşı olan Abouammo, İstanbul'da öldürülen Cemal Kaşıkçı ve Cemal Kaşıkçı'nın arkadaşı Omar Abdulaziz de olmak üzere Suud yönetimini eleştiren 3 hesabı incelemiş ve Almutairi ile edindiği bilgileri Suudi Arabistan'a göndermiş.

Başsavcı Anderson, konuyla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Anderson, ABD şirketlerinin veya ABD teknolojilerinin hiçbir şekilde ABD yasalarına aykırı olarak kullanılamayacağı, ayrıca her ne koşulda olsun diğer devletlerin bu teknoloji veya şirketlerden casusluk amaçlı faydalanamayacağını söylüyor. Anlaşılan o ki Suudi Arabistan yönetimi ve eski Twitter çalışanları, bu kez sert kayaya çarpmış durumdalar.

Twitter

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir Twitter sözcüsü, yaşanan olayla ilgili kendi iç soruşturmalarını başlattıklarını vurgulayarak, Twitter kullanıcılarının verilerinin erişilebilmesi veya kullanılabilmesi için özel güvenlik sistemlerinin olduğunu ve kullanıcıların hesaplarına girişin çok da kolay bir işlem olmadığını ifade etti. 

Şu an için sadece Ahmad Abouammo tutuklu. Olayın diğer zanlılarının Suudi Arabistan'da yaşadığına inanılıyor. Suudi Arabistan cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken, ABD'de görülen bu davanın sonucun nereye varacağı bilinmiyor. Anlaşılan o ki ilerleyen günlerde Twitter ve Suudi Arabistan, birlikte pek çok kez anılacak.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/social-media/twitter-employees-saudi-arabia-spying/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0