İki Resim Arasındaki Dört Farkı Bulmaya Çalışmanın Beyne Çok Büyük Katkısının Olduğu Ortaya Çıktı

1
0
0
0
0
Aynı resimler arasındaki farkları bulmaya çalışmanın insan beynini daha da güçlendirdiği ortaya çıktı.

Aslında çocukluğumuzdan beri bu tarz bulmacalarla haşır neşir olmuşuzdur. Yan yana duran iki aynı resimde bazı minik farkları bulduğumuz bu tarz bulmacaların aslında beynimizi olduğundan daha güçlü hale getirdiği ortaya çıktı. 

Bilim insanları, bu bulmacaları çözen kimselerin aslında sağlam bir beyin jimnastiği yaptıklarını belirtiyorlar. Bulmacayı çözmeye çalıştığımız bir dakika içerisinde beynimizde olan şeyler ise oldukça dikkat çekici.

Örneğin resimlerde görülen objeleri anlamdırmaya çalışırken beynimizin oksipital lobunu kullanıyormuşuz. Bu lob, beynin görüntü işleme merkezidir. Resimler arasındaki mesafeleri algılamaya çalışırken ise oksipital ve parietal lobları birlikte kullanılıyormuş. Bu iki lobun aynı anda çalışması, duygusal veriyi işleme ve mekan içinde anlamdırmaya çalışmamızı sağlıyor. 

Sol taraftaki resimde gördüklerinizi hafızanızda tutup sağ taraftaki resimle karşılaştırmaya başladığınızda ‘kısa süreli hafıza’nız devreye giriyor ve bu esnada frontal ve parietal lobları birlikte çalışıyor. Yakaladığınız farkların nerede olduğunu hatırlamak için de frontal lobu kullanıyorsunuz. Bu lob, beynin planlama, dikkat ve hareketten sorumlu olan kısmıdır.

Bilim insanları, bu tarz bulmacaları düzenli olarak yapan kişilerin, beyinlerinin söz konusu bölümlerini ciddi şekilde çalıştırdığını söylüyorlar. Bu arada yukarıdaki bulmacanın çözümünü aşağıda görebilirsiniz.

Kaynak : https://onedio.com/haber/yapilan-calismalara-gore-bu-iki-resim-arasindaki-dort-farki-bulmak-beyni-guclendiriyor--728701
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0