İki Üniversite Öğrencisi, Apple’ı 900 Bin Dolar Dolandırdı

145
12
9
2
1
İki öğrenci, sahte iPhone'lardan faydalanarak Apple'ı 900 bin dolar (yaklaşık 5 milyon TL) dolandırdı.

Apple dünyanın en değerli şirketlerinden olsa da ortaya çıkan olayın, bu denli önemli bir şirkette nasıl gerçekleştiği konusu şimdiden merak ediliyor. Amerika'nın Oregon Üniversitesi'nde eğitim alan Quan Jiang ve Yangyangg Zhou isimli iki arkadaş, Çin piyasasından getirttikleri sahte iPhone'lar ile şirketi yaklaşık bir milyon dolar dolandırmayı başardı.

Bilindiği üzere telefon değişim programı olan Apple, bu konunun fazlasıyla suistimal edilmesi sonucunda programı daha sıkı bir hale getirmişti. Ülkemizde de bu yolu fazlasıyla kullanan iPhone sahipleri, telefonlarının garanti süreleri bitmeden servise gönderiyorlardı. Apple tarafından telefon, değişim programına sokuluyor ve kullanıcılar yenilenmiş bir iPhone sahibi olmuş oluyorlardı. 

Bu iki arkadaş, Çin'den gelen ve gerçeğine fazlasıyla benzeyen iPhone telefonları, çeşitli sebepler sunarak telefonları servise gönderiyor ve Apple'da karşılık olarak telefonları değiştiriyordu. Yaklaşık olarak 2000 adet iPhone'un bu iki arkadaş tarafından servise gönderildiği, 1400'ün üzerinde başvurunun kabul edilip orijinal iPhone'larla değiştirildiği belirtildi. Sahte telefonlar gerçeğine o kadar yakındı ki telefonlar, Apple yetkilileri tarafından ayırt edilememişti. Sahte telefonlara 30 dolar gibi komik ücretlerde sahip olan iki arkadaşın Apple'a toplam zararı ise 900 bin dolar oldu.

Sahte telefonlar, uzun zamandır Apple'ın rahatsızlık duyduğu bir konuydu. Gümrük takibine takılan öğrencilerden Zhou'nun evine baskın yapan yetkililer, evde halen 300 adet sahte iPhone olduğunu belirtti. Haklarında birçok suçlamanın olduğu ikili hakkında verilecek cezanın ne olacağı ise şimdiden merak konusu.

Kaynak : https://news.yahoo.com/oregon-college-students-scammed-apple-175426354.html
145
12
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
145
12
9
2
1