İkinci Bir Dil Öğrenmek, Beynimizi Nasıl Etkiler? (Video)

26
15
13
6
5
Birden fazla dil bilmek sadece o dili konuşabilmek ve anlayabilmek anlamına gelmiyor. 2 dili dengeli konuşabildiğiniz andan itibaren beyniniz çok farklı bir biçimde çalışmaya başlıyor.

Beynimizin sağ lobunun duygusal ve sosyal alanlarda, sol lobunun mantıksal süreçlerde daha aktif ve baskın olduğunu duymuşsunuzdur. Ancak bu sabit bir biçimde seyreden bir süreç değil. Özellikle kişinin yaşı ilerledikçe hangi lobun hangi işlevi gerçekleştireceği değişebiliyor.

Dil öğrenmek ise iki lobun işlevini tek bir potada eritiyor. Dil öğrenirken ve bildiğinizden farklı bir dil konuşurken her iki lobunuz da aktif biçimde devrede oluyor. Bu yüzden eğer ki dil öğrenmek istiyorsanız, bunu ne kadar erken yaparsanız o kadar etkili ve çabuk öğrenme ihtimaliniz artıyor. Çocukların dil öğrenmeye yatkınlığı da bu yüzden.

Yetişkinlerde dil öğrenmenin de kendine has avantajları var: Uzmanlara göre belli bir yaşın üstündeyken dil öğrenen ve bu dille iletişim kuran insanlar, daha analitik ve mantıklı düşünmeye meyilliler. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan sizi videoyla baş başa bırakalım. Altyazılardan Türkçe seçeneğini açabilirsiniz.

Kaynak : https://www.uplifers.com/cok-dil-bilmenin-avantajlari-ikinci-bir-dil-ogrenmek-beynimizi-nasil-etkiliyor/
26
15
13
6
5
Emoji İle Tepki Ver
26
15
13
6
5