Yalnızca Alanında Uzman Kişilerin Bildiği 8 Sır

57
25
5
4
4
Programcı Myk Bilokonsky, Twitter’da insanlara "Alanınızdaki herkesin bildiği ancak genel olarak kaosa sebep olacağı için kimsenin dillendirmediği sırlar var mı" sorusunu sordu. Gelen cevaplar ise oldukça ilginçti ve okuyanların birçoğunu rahatsız etti. Gelin bu yanıtlara yakından bakalım.

Her sektörün kendine has sırları bulunuyor. Yeterince yakından bakıldığında neredeyse hiçbir sektör temiz değil. Programcı Myk Bilokonsky, Twitter takipçilerinden konuyla ilişkili bazı insanların bildiği ancak her yerde söylenmeyen şeyleri açıklamalarını istedi.

Bazı bilgiler, ilginç durumdayken bazıları ise doğrudan sektöre bakış açınızı değiştirebilir. Myk’ın kendi cevabı, çevrimiçi verilerinizin asla gerçek anlamda güvende olmadığı oldu. Diğer ilginç cevaplardan bazıları ise şu şekilde: 

endüstriyel sırlar twitter

“Hiç kimse büyük veri yığınlarını zaman içerisinde güvenli şekilde saklayamaz. Bütün büyük ve bazı küçük istihbarat servisleri, büyük bulut hizmetlerinden herhangi birine girebilir ancak genelde insan hatası oraya daha çabuk ulaşır.”

atık yalanı

“Atık yönetimi adamı burada. Endüstriyel veya idari, tüketiciliğin çevreye verdiği zararı tamir edecek bir program yok. Attığınız şeylerin %99,999’u atılmış olarak kalıyor.”

kütüphaneci

“Kütüphaneler sürekli kitap atar, büyük ölçekte ve hiç de suçluluk duymaz çünkü sadece küçük, önemsiz bir kısmı özeldir.”

politik kampanya

“İmza attığınız çoğu politik imza kampanyası teslim edilmez. Sadece e-posta adreslerinizi toplamak için yapılır. Kampanyalar, sizin gibi -milyonlarca değilse- yüz binlerce insanın olduğu listeleri harcıyor.”

video oyunu

“Video oyunları, çok sık öldüğünüz zaman, arka planda sessizce daha kolay hâle gelirler. Bazı durumlarda oyunlar, çok iyi oynuyorsanız daha zor hâle de gelebilir. Bunu yapıyorlar çünkü hiç zorlanma ya da ilerleme olmaması sıkıcı.”

stand up

“Stand-up’ı iş olarak yapan pek çok kişi (televizyon ya da w/re için yazmıyorlarsa) kazançlarının %80’ini neredeyse her zaman kötü özel şirket partilerinden kazanıyor.”

profesörler

“Profesörler üniversitede ya hiç öğretmenlik eğitimi almıyor ya da çok az eğitim alıyorlar.”

mitokondri

“'Mitokondri hücrenin enerji üretim merkezidir' cümlesi dil bilgisi anlamında yanlıştır çünkü 'mitokondri', 'mitokondriyon'un çoğul hâlidir.”

Myk’ın gönderisine ve geri kalan cevaplara buradan ulaşabilirsiniz. Pek çok endüstrinin gizli saklı sırları bu tweet'lerde gün ışığına çıkıyor. 

Kaynak : https://lifehacker.com/you-should-know-these-industry-secrets-1840069353
57
25
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
57
25
5
4
4