Dünyanın İlk Espor Yarış Arenasının Açılış Tarihi Belli Oldu

25
6
2
2
1
Dünyanın İlk Espor Yarış Arenasının Açılış Tarihi Belli Oldu
ABD'nin Florida eyaleti, dünyanın ilk espor yarış salonuna ev sahipliği yapacak. 2020 yılında kapılarını açacak olan arena, 12.000 metrekarelik bir alana inşa ediliyor.

Kanada merkezli Millennial Esports şirketi tarafından yapılan Allinsports Arena, dünyanın ilk espor yarış salonu unvanını taşıyor. Florida'nın Miami şehrinde yer alacak olan salon, 2020 yılının başında hizmet vermeye başlayacak.

Yarış odaklı espor kültürünü profesyonelleştirmek isteyen Millennial Esports, arenayı inşa etmek için 2,8 milyon dolarlık bir finansman sağladı.12.000 metrekarelik arenada 30 ayrı yarış simülatörü yer alacak. Bunlar, hem ayrı ayrı oynanabilecek hem de arenadaki diğer simülatörlerle bağlantılı olacak. Ayrıca Allinsports Arena'da, büyük profesyonel yarışların simülasyonunu sunan tam boyutlu bir yarış simülatörü de bulunacak.

Formula 1 gibi yarış oyunları salonlara taşınacak:

Dünyanın ilk espor yarış salonu olan Allinsports Arena, Millennial Esport'un inşa etmeyi planladığı birçok espor alanından sadece biri. Şirket, espor salonlarının yerel ve uluslararası yarış sporları turnuvalarında kullanılmasını istiyor. Salon ayrıca amatör ve profesyonel sürüş eğitimlerinin yanı sıra kurumsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Espor ekosisteminin çok büyük bir bölümünü CS:GO, League of Legends veya Dota 2 gibi oyunlar oluştursa da son dönemde spor oyunlarında önemli bir büyüme yaşandı. FIFA ve NBA2K'nin başarılarının yanı sıra Formula 1 Esports Series gibi yarış oyunları da bu büyümede öne çıkan oyunlardan. Büyük ölçekli yarış simülatörleri gibi gelişmiş birçok özelliğe sahip olan Allinsports Arena, yarış odaklı espor kültürünün daha da yaygınlaşmasını sağlayabilir.

Kaynak : https://www.esportsbets.com/news/miami-gets-worlds-first-esports-racing-arena/
25
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
6
2
2
1