İmparator Caracalla’nın Dünyadaki Tek Heykeli Türkiye’de Bulundu!

0
0
0
0
0
Antalya’da yapılan kazı çalışmaları sırasında, Roma İmparatorluğu döneminde tahta çıkan Caracalla takma isimli imparatorun tek parça heykeli bulundu.

Antalya'daki Perge Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları esnasında, Roma İmparatorluğu döneminde tahta çıkan ve Caracalla takma adıyla bilinen Marcus Aurelius Antoninus’un heykeli bulundu. Heykelin dünyada başka bir örneğinin bulunmadığı, ayrıca kazı esnasında iki Afrodit heykeli dışında Asklepios, Tykhe, Aphrodite, Nemesis, Helios, Selene, yılanlı heykel, giyimli erkek heykeli, giyimli kadın heykeli ve at heykeli bulundu. İmparator Caracalla’nın heykelinin hemen yanında, görkemini ve diğer herkesten büyük olduğunu tasvir eden küçük bir asker heykeli daha bulunuyor.

Heykelin sağ bilek kısmından itibaren kolu, eliyle tutup başının arkasına doğru uzanan fakat ne olduğu bilinmeyen bir nesnenin eksik olduğu heykelde, imparatorun giysisinde Medusa ve kartal figürleri yer alıyor. Boyu 2.20 metre olan heykelin baş kısmında, şimdiye kadar hiçbir portrede rastlanmamış meşe yapraklarından yapılma bir de çelenk bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0