İngiliz Araştırmacılar, Karideslerin Vücutlarında 'Uyuşturucu Madde' Tespit Ettiler

15
9
4
4
3
İngiltere'de bulunan nehirler üzerinde çalışma yapan araştırmacılar, farklı bölgelerden topladıkları tatlı su karideslerinin hepsinde uyuşturucu maddeye rastladılar.

İngiltere'nin nehirleri üzerinde çalışma yapan araştırmacıların karşılaştığı sonuçlar, herkesi şaşırttı. İngiltere'de bulunan nehirlerin pek çoğunda kullanılması yasak olan böcek ilaçları ve yasadışı uyuşturucu maddelere rastlandı. 

Suffolk Üniversitesi ve Londra'da bulunan bir kolej ortak bir çalışma yaparak nehir sularında bulunan zehirli maddelerin, nehirlerde yaşayan canlılar için etkilerini araştırdı. Araştırma için 15 farklı bölgede yaşayan tatlı su karidesleri toplandı. Bu karidesler incelenmek üzere laboratuvarlara götürüldü. Yapılan çalışmaların sonucunda, ilginç bir şekilde karideslerin tamamında uyuşturucu madde bulunduğu tespit edildi. Bununla birlikte, İngiltere'de kullanılması yasak olan böcek ilaçlarının etken maddesi de, toplanan pek çok karidesde mevcuttu. Bulunan zehirli kimyasalların oranı tüm karideslerde düşüktü ancak araştırmanın başyazarı Dr. Thomas Miller'e göre bu miktar bile nehirlerde bulunan vahşi yaşamı tehdit ediyor. 

Suffolk Üniversitesi'nden araştırmaya katılan Prof. Nic Bury, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda; karideslerde uyuşturucu madde görülmesinin normal bir durum olmadığını ve İngiltere'de bununla ilgili daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirterek, kimyasal kirliliğin de en az iklim değişikliği kadar vahşi yaşamı tehdit ettiğini ifade etti. Aynı araştırma ekibinde bulunan Leon Barron ise konuyla ilgili olarak, uyuşturucu maddenin Londra gibi yerlerde görülmesinin mümkün olduğunu ancak kırsal kesimde bu durumun nasıl gerçekleştiğinin anlaşılmasının zor olduğunu belirtti. Barron, böcek ilaçlarının İngiltere'de kullanılmasının yasak olduğunu, kaynağının bulunması için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-05-river-wildlife-cocaine-pharmaceuticals-pesticides.html
15
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
15
9
4
4
3