İngiliz Kurtarıcıya 'Pedofili' Diyen Elon Musk'a Tarihi Ayar

83
40
18
12
12
Tayland’da gerçekleşen kahramanlık hikayesini, mağarada antrenörleriyle sıkışan 12 çocuğun nasıl kurtarıldıklarını artık hepimiz biliyoruz. Elon Musk, mini denizaltı projesiyle başlattığı sosyal sorumluluk kampanyasını, İngiliz bir dalgıca “pedofili” diyerek eline yüzüne bulaştırdı. Şu sıralar Twitter üzerinde Musk’ın hiç de sempatik olarak görülmediği tartışmalar dönüyor.

Elon Musk’ı elektrikli ve ucuz arabalarıyla, uzay teknolojilerinde geri dönüştürülebilir roket gibi çığır açtığı çalışmalarıyla tanıyabilirsiniz. Böyle bir insanın içinde her zaman daha fazlasını sakladığını düşünmemeniz için bir engel yok. Geçtiğimiz kış, kasırgalarda dövülen Porto Riko’ya Tesla batarlayaları yollaması, Avustralya’nın aylar süren elektrik kesintilerine maruz kalmış kasabasına dünyanın en büyük bataryasını inşa etmesi derken, sosyal sorumluluk konusunda Musk’ın üzerine yok. 

Hatta dünyanın en pahalı otomobil reklamını, Tesla’nın kasasından 1 kuruş bile çıkmadan yapması onun tam bir iletişim mühendisi olduğunu gösteriyor. Tüm bu süreçte sıradan bir girişimcinin aksine Musk, milyonlarca insana hitap ettiği sosyal medya sayfalarından mesajlar veriyor.

Hedef kitlenin mensubu olarak bilmemiz gereken en önemli şey, hiçbir sosyal sorumluluk faaliyetinin kar ya da itibar kaygısı olmadan, saf iyilik gayesiyle yürütülmediğidir. Hele hele Elon Musk’ın örneğinde olduğu gibi, bu faaliyet bir kişinin iradesine bırakılırsa büyük sıkıntılar çıkar. Onlarca kampanyayla yarattığınız itibar, bir sözünüzle çökebilir. Dünyanın kilitlendiği bir kurtarma operasyonunda, çocukların hayatını kurtaran bir insana “pedofili” yakıştırması yapmak gibi…

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı suçlayıcı ve aşağılayıcı açıklamalarını sildi. Bu yakıştırmayı yapmasının nedeni, kendisinin SpaceX roketlerinde kullanılan oksijen tanklarıyla, çocukların güvenli bir şekilde dışarı çıkarılmalarını sağlayacak mini denizaltı fikrine gelen yorumlardı. İngiliz dalgıç  Vern Unsworth, CNN’e verdiği demeçte Musk’ın projesini anlamsız bulduğunu iletmişti. Bu konuda kendisi yalnız değildi, mağaranın bulunduğu bölgenin valisi ve kurtarma operasyonunun şefi de aynı fikirdeydi. 


Solda Elon Musk, Taylan'daki mağaranın girişinde, SpaceX mühendisleriyle birlikte

Musk ısrar etti, geliştirilen mini denizaltılarını mağaranın belirli bir seviyesine kadar görütüp orada bıraktı. Ekibiyle birlikte mağaradan çıktı. Sonrasında ise bu kadarıyla artık elinden geleni yapmak istediğini kanıtlayan Musk, Tayland’daki kahramanlardan birisi olan Unsworth’a pedofili yakıştırması yaptı. 

Nasıl sanatçı ve ürettiğini sanat eserini ayırmak gerekiyorsa; Musk’ın başarılı işleriyle, artık iyiden iyiye sırıtmaya başlayan asabi kişiliğini de ayırt etmek gerekiyor, ancak atladığı bir detay var: İnsanlar unutmaz. Bunun en güzel örneğini, Pakistanlı bir komedyen olan Kumail Nanjiani, Twitter hesabından yaptığı tarihi ayar içeren açıklamasıyla gösterdi. 

“O sadece Tayland’daki bir İngiliz kahramanına pedofili demekle kalmadı. Ona pedofili dedi, çünkü beyaz bir adamın Tayland’da bulunması için başka bir neden düşünemedi. Bu yanlış bir değerlendirmeydi. Bazen beyaz adamlar Tayland’a kullanışsız denizaltılarını göstermek için de giderler”

Elbette bizim burada yazdıklarımız da, uluslararası basına yansıyanlar da insanların neyi düşüneceklerini tayin etme amacı taşımıyor. Nitekim Musk’ın artık Twitter hesabını silmesi gerektiğini söyleyen, sarhoş halde paylaşım yapmaması gerektiğini aktaran çok ciddi gazeteciler de var. Musk zamanla akıllı bir figür imajından çıkıp, medyayı karşısına alarak algı yönetimi yapmaya çalışan bir ego canavarına dönüşüyor. Umarız kendisi hatasını fark ettikten sonra çıkıp gönülden bir özür diler.

Kaynak : https://thenextweb.com/world/2018/07/16/dear-elon-musk-delete-your-twitter-account/
83
40
18
12
12
Emoji İle Tepki Ver
83
40
18
12
12