İngiliz Halk Sağlığı'na Göre Elektronik Sigaralar %95 Daha Az Risk Taşıyor

18
5
5
3
0
Sigorta şirketleri göre elektronik sigara, normal sigaralar kadar zararlı. İngiliz Halk Sağlığı'na göre ise E-sigara yüzde 95 daha az risk barındırıyor.

İngiltere'de elektronik sigaraların kullanımının normal sigaralar kadar zararlı olduğunu olduğunu düşünen sigorta şirketleri, politikalarının da buna göre şekillendirmeye başladılar. Şirketler, hayat sigortası işlemlerinde e-sigara kullanıcılarından yüzde 65 daha fazla ödeme yapmasını talep ediyor. MoneySuperMarket websitesinde yapılan ankete göre kullanıcıların kritik hastalık sigortası ile azalan, vadeli sigortayla birlikte aylık ortalama 27 pound (168 Türk Lirası) ödeme yapması gerekiyor. Sigaraların gün içinde kullanım miktarı fark etmeksizin, eşit riskte değerlendiriliyor.

Sigorta şirketleri, nikotin bandı ve sakızı gibi nikotin içeren herhangi bir ürünün tüketiminin sigara içmekle eşdeğer olduğunu savunuyor. Sigorta yaptırırken bu ücretlerin ödenmemesi için en az 12 ay nikotin tüketilmemiş olması gerekiyor.

İngiltere Halk Sağlığı ise elektronik sigaranın, normal sigara içmekten yüzde 95 daha güvenli olduğunu söylüyor. Ancak sigorta şirketlerinin iddiasına göre çalışmalar, elektronik sigaraların içeriği, sağlık riski oluşturuyor. Bu ay gerçekleşen bir çalışmada hamilelikte nikotin bandı kullanımının bebeğin ölüm riskini arttırdığı ileri sürüldü. İngiliz Sigortacılar Birliği'nden Charlie Campbell, elektronik sigaranın, normal sigaradan daha az zararlı olduğunu kabul etse de içmeyen kullanıcılara oranla daha fazla sağlık riski taşıdığını söylüyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5976631/E-cigarettes-bad-smoking-say-insurance-companies.html
18
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
5
3
0