İngiliz Telekomünikasyon Şirketi O2, 5G Kapsama Alanını Genişletiyor

7
2
0
0
0
İngiltereli telekomünikasyon şirketi O2, müşteri sayısının ve gelirlerinin giderek arttığını, bunun bir sonucu olarak 5G kapsama alanlarını alışveriş merkezleri, stadyumlar ve diğer kamu alanları için genişlettiklerini söyledi.

İngiltere'de hizmet veren telekomünikasyon şirketi O2, alışveriş merkezleri, stadyumlar gibi belli başlı iç mekanlardaki kapsama alanlarını iyileştirerek yeni 5G ağının lansmanına hazırlanıyor.

Operatör bu yıl 5G'yi Belfast, Cardiff, Edinburgh ve Londra'da piyasaya sürmeyi planlıyor. 2020 hedefi ise kapsama alanını ülkenin diğer bölgelerine ulaştırmak.

Şirket, geçtiğimiz 18 ay içerisinde lansmanı kolaylaştırmak için birkaç adım attı. Geçtiğimiz yılki Ofcom açık artırmasında diğer rakipleri gibi 3,4 GHz spektrumunu güvence altına aldı. 2019'un başlarında Vodafone ile ağ altyapısı paylaşım anlaşmasını 5G'yi kapsayacak şekilde genişletti.

Ancak, 5G ağları, spektrumun düşük olması nedeniyle birçok yeni kapsama alanına ihtiyaç duyaca gibi görünüyor. Bu, yoğun kentsel alanlar ve kapalı alanlar için mikro altyapıları gerekli kılıyor.

O2’nin Kablosuz Altyapı Grubu ile ortaklığı, Kent bölgesindeki Bluewater alışveriş merkezi, Liverpool’un Anfield stadyumu ve Kriket'in Evi olarak adlandırılan kriket stadyumu dahil olmak üzere, çeşitli kamusal alanlarda kapsama alanında gelişme sağlayacak.

O2'nin Baş Teknoloji Yöneticisi Brendan O’ Reilly, 5G'yi sabırsızlıkla beklerken mevcut ağ sistemlerine de odaklanmaya devam ettiklerini, tüm müşterilerine harika bir ağ deneyimi sunmak için çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Birleşik Krallık'taki tüketicilerin ve işletmelerin yararı adına ortak bir kırsal ağ oluşturmak adına çalışma yürüttüklerini de belirtti.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/o2-improves-indoor-coverage-for-5g-as-revenues-rise
7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0