İngiltere’de, Tarihin En Büyük Dalgası Tespit Edildi!

0
0
0
0
0
"Buoy" isimli bir cihaz tarafından tespit edilen dalga, bir cihazın tespip ettiği en büyük dalga özelliği taşıyor. Bu cihazlar, elde ettikleri verileri uydulara göndererek doğrulama imkanı sağlıyorlar.

İngiltere ve İzlanda arasında kalan Outer Hebrides bölgesinde, Dünya Meteoroloji Organizasyonu’nun verdiği bilgiye göre 19 metre yüksekliğinde dev bir dalga kaydedildi. 43.8 knotluk (yaklaşık 51mph) soğuk rüzgar, 4 Şubat 2013’ten itibaren esiyordu. Bu rüzgar tespit edilen dalgayı geçtiğimiz günlerde meydana getirdi.

Dünya Meteoroloji Organizasyonu (DMO), 2007’deki 18.275 metrelik dalgayı o yılın Aralık ayında tespit etmiş ve bu zamana kadar tespit edilen en büyük dalga olduğunu ilan etmişti. 2002’de bir gemi tarafından 29 metrelik bir dalga daha tespit edilmişti. Ancak bu UK Met Office tarafından doğrulansa da bir “buoy” tarafından tespit edilmedi. Buoy, gemiler tarafından tespit edilen dalga boylarını takip eden ve okyanusları, denizleri gözlemleyip kaydeden bir meteorolojik cihaz. Topladığı verileri uydulara gönderiyor ve uydu görüntüleriyle doğrulatıyor.

Dev dalgalar, Kuzey Atlantik’te bol miktarda mevcut. Grand Banks platosu ve Kanada sahillerinin İzlanda’nın güneyine bakan kısımları daima dalgalı. İngiltere’nin gemileri bu bölgeleri aktif olarak kullandığı için mutlaka deniz teknolojisine yatırım yapmak zorundalar. Kışın, rüzgar ve basınç sistemleri ekstratropikal fırtınaları tetikliyor. Bu da Dünya Meteoroloji Organizasyonu’na göre okyanuslarda bomba etkisi yapıyor. Sonuç olarak bu tarz dalgalar meydana geliyor.

Kaynak : http://www.bbc.com/news/uk-38312935
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0