Birleşik Krallık Hükümeti, Oyun Konsolu Şirketlerini Soruşturmaya Başladı

9
3
3
1
0
Birleşik Krallık Hükümeti; PlayStation Plus, Xbox Live Gold ve Nintendo Switch Online Hizmetleri'nin kullanıcı haklarını ihlal edip etmediklerinin anlaşılması için, bu şirketleri araştırmaya tabi tutmaya başladı.

Sony, Microsoft ve Nintendo, kullandıkları otomatik yenileme sisteminin koşullarının adil olup olmadığının anlaşılması için Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA) tarafından araştırılmaya başlandı. CMA'nın açıklamasına göre bu durum, çevrimiçi oyun hizmetleri uygulamalarının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak.

CMA'nın cevaplamak istediği temel olay, bu firmaların yaptığı sözleşmelerde fiyatın artırılması ya da oyun sayısının azaltılması gibi "işlerin" gerçekten belirtilip belirtilmediğinin farkına varmak. Kurum aynı zamanda aboneliğinizi iptal etmeniz durumunda iade ücretinizi almanızın ne kadar kolay olduğunu görmeyi de istiyor.

Şu ana kadar CMA, Sony, Nintendo ve Microsoft'un tüketici koruma yasasını ihlal edip etmediğini belirlememiş olsa da, hizmet koşullarının haksız bulunması halinde anında harekete geçecekler. Eğer Xbox Live Gold, PlayStation Plus ve Nintendo Switch Online kullanmışsanız ve aboneliğiniz de bitmişse, buradan CMA'ya yaşadığınız süreci bildirebileceğiniz bir e-posta da atabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gov.uk/cma-cases/online-console-video-gaming
9
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
3
1
0